VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ВЗРИВЯВАТ РОДНИЯ БОКС

Страхотен скандал е на път да разтресе българския бокс, съобщи Блиц, цитирайки udarsport.bg. Националката от Добрич Стойка Петрова заяви, че нарочно е била спряна от участие на олимпийските игри за сметка на Станимира Петрова, която впоследствие се провали в кат. до 51 кг. Според Стойка Българската федерация по бокс нарежда на съдиите кой да спечели даден мач и така лансира определени състезатели.


"В последната година имаше много неправди спрямо мен. Лансираха Станимира Петрова. Нещата натежаха от декември, когато нашата федерация изпрати документи за преодлимпийския турнир в Бразилия. Бяха одобрени само 8 души от целия свят, които да участват. От федерация ми изпратиха документи защото аз бях одобрена. След това те ми отказаха с оправданието, че е трябвало да имаме равни права със Станимира, което само по себе си не е нормално".

"На 27 март направих спаринг за определяне на титуляра в тази категория за олимпийската квалификация и световното първенство. Този бой беше при закрити врата. Не мога да разбера защо. Притесняват ли се от нещо? На съдиите им беше наредено какво да отсъждат. След този спаринг, в който ми отсъдиха загуба, в следващите състезание, в които съм се засичала с тези рефери ми казаха, че така им било наредено. Записът го има. Не играя бокс от вчера. Когато губя, мога да си призная. Но когато бия и ми дават такива нелепи резултати...

"След този спаринг започна подготовката за квалификацията в Турция. Ние тренирахме при при различни треньори, по различен начин. Спяхме в различни хотели. Не знам защо, може би са се притеснявали от нещо. Определиха, че Станимира ще ходи на квалификацията. С личния ми треньор Павел Сяров решихме да отидем на собствени разноски, да си платим път и хотел и да подкрепим Светлана Каменова, която ми е съотборничка. В този момент от федерацията са казали, че трябвало да попитаме дали можело да ходим в Турция, защото сме разстройвали Станимира. Аз с личните си средства отивам да подкрепя една българка, те ми обясняват, че не трябвало да съм там", каза Петрова пред udarsport.bg.

"Чувствам се обидена като български спортист. Имала съм възможност да играч за друга държава, както го направиха много наши спортисти. Не го направих, а те се подиграха с мен. Обидно ми е. Предполагам, че това не се случва само на мен. Затова искам да кажа всичко - някой да им потърси сметка. Това, което се случи, никой може да ми го върне. Няма как да ми върнат медала. Нито на мен, нито на България".

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Добротица - Виктория Волей 1:3
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter