VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СЪВЕТНИЦИТЕ КАЗАХА „ДА“ НА ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ФК „ДОБРУДЖА“ В ОБЩИНСКИ

Футбол

След дълги обсъждания общинските съветници на Добрич дадоха съгласие за членство на Община град Добрич в Сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Добруджа 1919“.


Това е първата стъпка за превръщането на клуба в общински.  В началото кметът Йордан Йорданов изложи своите мотиви за тази докладна. Съветникът от ГЕРБ Светлозар Стоянов поиска да узнае какви цели си поставя общината с членството в сдружението.  Кметът обясни, че когато общината стане член на сегашния УС, той ще се разпусне и ще се избере изцяло нов, който да е администриран от общината. Целта на превръщането на клуба в общински, е да има максимална прозрачност на средствата влагани в този спорт. Мисля, че когато общината поема управлението, е резонно да търси подходящи спонсори, каза още Йорданов.
Тази докладна единствено за футболния клуб ли е и ще се превърне ли в политика ако се заявят желания и от други клубове общината да членува в техните сдружения, попита Камелия Койчева от ГЕРБ. Общината винаги е подкрепяла спорта в града, каза кметът, като даде пример с волейболния клуб, където общината също има участие и по думите му е показателен, че такъв вид проекти са устойчиви. Можем да обмисляме бъдещи партньорства, но общината не винаги може да участва на 100% във всеки спорт, подчерта Йорданов.
При дебатите стана ясно, че ПК „Спорт и младежки дейности“ по принцип подкрепя решението, но няма мнение по темата. Част от феновете на отбора, които присъстваха в залата обаче взеха отношение.  Някои от тях поискаха гаранция от страна на общинското ръководство  за ясно разписани гаранции за цели и  средства за финансиране. Други изразиха своята подкрепа и дадоха пример с много успешни общински клубове. Божанка Вуцова от ГЕРБ исказа мнение, че се взима решение "на парче". Според нея трябва да се развива масовия спорт в клуба като се създават съоръжения, които да са предпоставка за изграждането на кадри, а не общината да се опита да контролира пнещо, което в момента е окаяно състояние
Кметът отговори, че идеята на тази стъпка не е само контрол от страна на общината във футболния клуб. Когато той се стабилизира, участието на общината може да падне наполовина. Йорданов припомни, че е в ход процедура за избор на изпълнител на реконструкцията на стадион „Пионер“. Съоръжението след това ще бъде от полза за ДЮШ.
В крайна сметка 31 съветници подкрепиха докладната, само един гласува „въздържал се“. dobrudjabg.com

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter