VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

С ВЕЛОСИПЕД НАЗАЕМ ЯНИС МАРИНОВ ПЕЧЕЛИ СРЕБРО НА ДЛОШ

Колоездене

Янис Маринов ще навърши 16 години през август. Ученик е в Спортното училище „Георги С. Раковски”. През тази година ще завърши 9 и ще започне 10 клас. С колоездене се занимава от 5 години. Записал се сам, защото голяма част от приятелите му тренирали.


Тази година може да се похвали само с призови класирания, като се изключи 8-то място на 10 км. индивидуално по часовник по време на ДЛОШ на 18-19 юни в Нова Загора. Тогава съдията на старта изтървал момчето и му се наложило да догонва групата при много тежък терен и 40-градусови жеги. На другия ден, обаче става втори на 80 км общ старт, въпреки че със своя съотборник Цветомир Атанасов са водили на групата, но не се ориентирали добре преди финала и били застигнати, което коствало и първото място на талантливото момче.
За да отиде на това състезание е взел назаем велосипеда на треньора по плуване в СК „Изида” Веселин Нейков. Веднага след състезанието стегнали колелото и го върнали на собственика му.
Добрите класирания са повод да бъде поканен в националния отбор за юноши мл.възраст. Сега му предстои състезание в Сърбия, но и миналата година е бил част от отбора на България по време на този традиционна надпревара.
Янис Маринов вече е победител и в т.н. Черноморска лига. Това е състезание, което се провежда в 12 етапа. Десет от тях са за времето от март до края на юли, а два са през есента – септември и октомври. В момента Янис води на останалите с преднина от 24 точки и дори да не се яви на последните 3 кръга – първото му място е „в кърпа вързано”. От началото на състезанието той е носител и на „синята” фланелка на водача в класирането. В Черноморската лига участват всички български колоездачни клубове, но интересното е, че докато другите момчета се сменят в призовата тройка, то Янис е с най-постоянно присъствие, разказва неговият треньор Радил Радилов и допълва, че винаги е или на първо или на второ място. Проблемно до скоро е било финансирането на спортния календар, понеже парите от общината са приведени наскоро и се е налагало треньорът да плаща от джоба си, но вече в касата на клуба има 9 400 лв. – 5 800 са от добрите класирания на клуба, а 3 600 лв. от Министерството на младежта и спорта. Спонсори помагат за резервни гуми, бивши колоездачи предоставят резервни части за велосипеди, но на треньора му е неудобно да поиска пари за колело на Янис, защото един бегач струва около 12 000 лв. Затова взимат колело назаем.
Поне 4 медала очаква Радил Радилов на  предстоящия Държавния личен шампионат  на писта, който ще се проведе на 15-16 юли в Свиленград.
Радилов признава, че ще работи като треньор в КК „Добрич 1905” до края на август, а после неговото място най-вероятно ще заеме Красимир Коев. ИА Добруджа

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter