VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ПРЕДСТОИ КУЛМИНАЦИЯТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ОТБОРНИ ПЪРВЕНСТВА ПО ШАХМАТ В ПРИМОРСКО

66-ото издание на държавното отборно първенство за мъже и 49-ото държавно отборно първенство за жени за 2016 година по стандартен шахмат са на финалната права в „Приморско клуб“.


Предстои да се изиграят последните два кръга, които ще определят шампионите при мъжете и жените на България за 2016 година и техните подгласници.
След изиграването на пети кръг при мъжете начело във временната турнирна таблица е отборът на ШК „Абритус“ – Разград с 9 мач точки, получени от 4 победи и 1 равен мач.
На втора позиция и трета позиция с по 8 отборни точки са отборите на ШК „Чес Бомб“ – Пловдив и ШК „Марица-Изток“ – Раднево. Шахматистите от „Марица-Изток“ – Раднево в 5-ти кръг загубиха своя двубой с лидера от „Абритус“ – Разград, но в 4-ти спечелиха в дербито си с „Чес Бомб“ – Пловдив.
В предпоследния 6-ти кръг предстои директният сблъсък и между отборите на „Абритус“ – Разград и „Чес Бомб“ – Пловдив, който ще разреши много въпросителни за крайното класиране.
При жените след изиграването на 7-ми кръг начело във временното класиране едноличен водач е отборът на ШК „ЦСКА“ – София с 12 мач-точки.
На точка след него са шахматистките от „Локомотив 2000“ – Пловдив, „Шах ХХІ“ – София и „Бургас 64“.
На жените от ШК „ЦСКА“ – София предстои среща с отбора на СКШ „Локомотив“ – Пловдив, които във временното класиране са с 10 мач-точки на 5-та позиция.
За разпределението на медалите в шампионата на жените в 8-ми кръг предстои и директната среща между „Шах ХХІ“ – София и „Бургас 64“. Жребият на последния кръг среща в двубой СКШ „Локомотив“ – Пловдив и „Шах ХХІ“ – София.
Националните отборни първенства по стандартен шахмат се провеждат от 8-ми до 14-ти юни 2016 година в залите на хотел „Форест Бийч“ в бившия Международен младежки център в Приморско.
Шахматните вълнения в Приморско ще продължат с провеждането на държавните индивидуални първенства за мъже и жени по блиц  - на 15 юни 2016 година, а на 16 и 17-ти юни 2016 г. – по ускорен шахмат.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter