VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРУДЖАНЕЦ (ПАСКАЛЕВО) ЗА ВТОРИ ПЪТ ШАМПИОН НА ЗОНА ИЗТОК

Футбол

Отборът на ФК "Добруджанец" - с. Паскалево, завърши на първо място в зона Изток и за поредна година отново ще се нареди при призьорите в областното първенство.


Припомняме, че отборът е създаден само преди три години и за това време вече за втори път става шампион в зоната на областната си група. Отборът през миналата година завърши на второ място, след шампионите от "Орловец" - с. Победа, които на финала на областното първенство загубиха от тогавашния кандидат за В група ФК Интер- Плачидол.
Президентът на клуба г-н Георги Георгиев и треньорът на отбора г-н Георги Минков - Годжи, поздравяват момчетата за перфектно завършения сезон.
Поздравления заслужават и подгластниците  от ФК "Устрем-Д" с. Дончево и  ФК "Албена-97" - Оброчище за това, че до последно се бориха с всички сили и допринесоха за това, в групата да има интрига до последния кръг. Пожелаваме успех на отбора от с. Дончево в мача за трето място заяви президента на клуба г-н Георги Георгиев.
Интересен и неприятен е факта, че в момента се обмисля вариант, дали въобще да излезем на финала, заявява треньора на отбора - Георги Минков.
Преместихме се от тази година в зона Изток, заради по-добрите терени, по-равнопоставените и коректни отбори и по-голямата интрига, която се запазва до края на първенството. Който е запознат, знае, че нашият отбор се издържа само и единствено от общинските пари, а всеки които е наясно с организацията на отборите от тази група ще ви каже, че те са крайно недостатъчни за отбор които се бори за призови места и има претенции.Нямаме възможности да даваме премии, както правят някой от другите отбори. Благодарим на г-н Димо Димов и г-н Пламен Парушев, които през сезона няколко пъти ни помогнаха финансово, иначе отборът щеше да преустанови участието си на полусезона. Ние в момента играем единствено водени от желанието и любовта към играта. От както сме създадени, сами си оправяме- косим и чертаем стадиона, занимаваме се със съблекалнята, ток, вода,лекар, охрана и прочие. Тук трябва да благодарим и на г-н Желязко Георгиев, хората го познават от агитката на ВК Добруджа, където е винаги с тъпана и вдига настроението сред трибуните. Той ни помага на доброволни начала и е важна част от нашия отбор. Тази година екипите са ни предоставени, благодарение на един от нашите футболисти и негови приятели.
За финала все още обмисляме как да постъпим, по простата причина, че OС на БФС към град Добрич, ни искат 200 лева, за да се явим и да играем финал.
Мисля, че е крайно некоректно, финал, който се провежда под егидата на БФС и е предварително обявен в програмата преди началото на първенството, да се поема от отборите финалисти. В случая, освен съдийски, лекар и охрана от отборите се иска и да си заплатят игрището на което ще се проведе мероприятието. В крайна сметка може и финал да не се играе.
Не става въпрос за парите, най-лесно е да си съберем между момчетата пари за финала, защото нашата банкова сметка е празна. По-миналата година, последните два домакински мача, момчетата отново събираха пари помежду си, за да могат да излязат и да довършат първенството. Става въпрос за цялостната абсурдна ситуация, която отразява ниското ниво и организация на футбола в България. Излиза така, че ако искаме да играем финал , който сме заслужили с оглед на представянето ни през сезона, трябва да съберем пари и да ги дадем, на БФС които от своя страна е организатор на това мероприятие. Тоест, ние си плащаме на БФС, да ни организира финал и да ни раздаде купи, които пак са платени от отборите в областното първенство.
Всяка година е едно и също и става все по-зле. Единствено желанието,любовта към играта и помощта на хората ни крепи, иначе до сега да сме преустановили участие. Догодина ако няма развитие и нещата не се променят, сигурно отбора няма да стартира в първенството. Тази година подадохме документите в последните минути след много колебание- заяви пред centersport.org , треньорът на ФК " Добруджанец" с.Паскалево- Георги Минков.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter