VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДВЕ ЗНАЧИМИ ШАХМАТНИ СЪБИТИЯ ЩЕ ИМА В ДОБРИЧ

Футбол

След броени дни   на 20, 21 и 22 май 2016 г.  ЦСО – ШК Енергия 21 с цел  възраждане  шахматния  живот в  град Добрич стартират - Национална купа на България “Златна Добруджа”  за момчета и момичета до 8 и до 10  години и Шах класик Добрич 1 – опен без ограничение по възраст и пол.


Горд съм, че град Добрич  за втора поредна година е избран  от БФШ за  домакин  на състезание от такъв висок ранг. Това е оценка  и признание за дългогодишната дейност и работа на клуба. Събитията са посветени на дейността на почетните граждани, недостижимите шахматни колоси м.с.Живко Кайкамджозов и г.м.Петко Петков. Провеждат се в две от залите на Международен колеж по туризъм и мениджмънт - предоставени за целта безвъзмездно. Всеки който иска, може  сам да види,  как и с какво умение  повече сто деца от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Шумен, Добрич, Велико Търново, Силистра, Балчик, Тервел, Генерал Тошево, Шабла, Вълчи дол, както и от други селища на Румъния, Гърция и Испания дават всичко от себе си в името на древната велика игра. Сред участниците са носителите през 2015 г. на бронзов медал от световното първенство до 8 г.  по класически шахмат в Гърция  Диляна Иванова от Русе, най-малкия вицешампион по ускорен шахмат от Сърбия на Европа - Симеон Тодев от Пловдив, както и най-големите шахматни надежди  на нашия град до 12 години - държавния шампион по класически шахмат за 2016 г. Момчил Петков  и държавния вицешампион по ускорен шахмат Димитър Димитров и още други малки таланти.
Уважаеми съграждани, приятели на древната игра, шахмата е възприятие за ума на хората от една държава и от един град. Дълбоко вярвам и очаквам с Вашата силна подкрепа,  тази национална проява  да стане традиционно събитие в  спортния календар на град Добрич. Очаквам с уважение всички, които желаят да участват или присъстват на мястото на събитието   в  Международен колеж  туризъм и мениджмънт в нашия град, за да станат свидетели на 20 май от 13 часа,  когато ще бъде даден старта на шахматните битки на  малчуганите - бъдещи шахматни великани на България. Подробности за петте турнира на двете шахматни прояви се публикуват в сайта на БФШ, ФИДЕ, в най-големия европейски шахматен портал www.chess-results, местни медии и специализирани списания.
м.с.  ТОДОР  ТОДОРОВ, Председател ЦСО-ШК «Енергия 21»

      
      

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter