VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СТИЛИЯН ГЕОРГИЕВ ОТНОВО Е РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО СУМО

Борба

В София се проведе републиканското първенство по сумо за младежи и девойки до 21 години, мъже и жени, което беше и квалификация за предстоящото Европейско първенство в Кротушин (Полша) от 20 до 24 април. За пореден път шампион стана добричлията Стилиян Георгиев в кат. до 85 кг, като по този начин той спечели и квота за континенталния форум.


Същото сториха Димитър Рангелов (до 70 кг), Живко Кунгалов (92 кг), Иван Сачаров (100), Иван Благоев (115) и Иван Качаков (+115). В абсолютната категория най-добър беше Николай Николов.
След 2-годишно прекъсване се завърна Анна Методиева, която беше безапелационна в категория до 65 кг при дамите. До 80 кг над всички беше Габриела Василева, а Методиева показа класата си и в абсолютна категория.
Тази година отново всички страни от Стария континент ще се борят в едно състезание и това ще е Европейското първенство в Кротушин (Полша). То се доближава по сила до световно, тъй като европейската федерация допуска по двама човека от всяка страна в категория и това прави състезанието много силно. Вторите участници от България  във всяка категория ще бъдат определени чрез преборвания, които ще се проведат на предстоящия тренировъчен лагер в София. В преборванията ще мерят сили европейски шампиони, което е показател за развитието на българското сумо и високия му ранг на световно ниво.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter