VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СТИЛИЯН ГЕОРГИЕВ ОТНОВО ЩЕ ЩУРМУВА СВЕТОВНАТА ТИТЛА

Борба

Един от най-добрите сумисти на България – Стилиян Георгиев, се готви за нова победа. Националът от Добрич, който от повече от 10 години живее в САЩ, идния месец заминава за България, където започва тренировка с тима, съобщава сайтът bulgariaatlanta.com.


На 6 март му предстои важна битка – Републиканско първенство. Това е първа стъпка към световната титла. Ако пребори конкуренцията в страната, Стилян ще се квалифицира за Европейското в Полша от 20-ти до 24-ти април.
Успее ли да срази опонентите си на Европейското, Стилиян за пореден път ще мери сили на Световно ниво. Тази година голямата надпревара е през юли в Монголия.
Шампионът се готви упорито и се надява да увеличи титлите си. До момента той има десет европейски и две световни. Завоювал е и куп медали от различни състезания. И всичко това – за името на България.
Макар че от години живее в Атланта /Джорджия/ Стилиян защитава флага на родината си. Тук го води разочарованието от живота в България. Спортистът сподля, че не може да преглътне факта, че в България се погазват хората, които се опитват да прославят името на страната си. „Спортисти, хора на изкуството, учени – това са хора, които дават всичките си усилия, да направят нещо и с това нещо да се чуе името на България някъде там по света. И в крайна сметка тези хора се чудят как да свържат двата края”, казва с мъка Стилян.
Разочарованието от родината е това, което кара Стилян да стои в Америка. Тук той има транспортен бизнес, с който осигурява добър живот за семейството си и плаща за тренировките и участията си по състезания.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter