VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КРАЛЕВ ИЗПРАЩА ЦЕНОВ И МИРЧЕВА ДА ТРЕНИРАТ В КЕНИЯ

Лека атлетика

Министърът на спорта Красен Кралев обяви пред БНТ, че ще направи всичко възможно български лекоатлети да бъдат изпратени на подготовка в Кения.
Според него това ще повиши шансовете за по-добри класирания на българските бегачи на дълги разстояние по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.


„Аз мисля, че Митко Ценов и Милица Мирчева са уникални таланти. Млади са, а спортният живот на бегачите на дълги разстояния е дълъг. Много рядко се появяват такива таланти и ние трябва да се погрижим за тях“, поясни спортният министър.
Той направи и анализ за шансовете на българските лекоатлети на предстоящото световно първенство в Пекин. До момента страната ни има 9 състезатели с покрити нормативи, които ще ни представляват в китайската столица.
„Аз не съм привърженик на големите очаквания преди такива форуми. Трябва да сме реалисти, защото бюджетите, с които разполагаме са много малки, за да натоварваме спортистите с очаквания, заяви Кралев.
По думите му нашата страна все пак има своите шансове.
Министърът на спорта е избрал африканската страна, защото няма друга държава, родила толкова рекордьори на леката атлетика и дългите разстояния. От 20-те най-бързо избягани маратона в света за всички времена 17 са спечелени от кенийци.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter