VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МАРИЯН МОМЧЕВ И ОСТАНАЛИТЕ НАЦИОНАЛИ СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО

Бокс

От 6 до 15 август Самоков ще бъде домакин на европейското първенство по бокс за мъже. В него ще участват над 250 от най-добрите състезатели на Стария континент. Сред тях е многократният шампион от клуб Добруджа Мариян Момчев. 


България приема европейско за трети път в историята си и, естествено, амбициите са за медали и най-вече за квоти за световното през октомври в Доха. Първите 6 от всяка от 10-те категории ще получат право да боксират в Катар, където пък ще се дават първите при аматьорите визи за олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. Първите трима в категория от провелите се преди месец Европейските игри в Баку вече си осигуриха участие в Доха и някои от тях ще пропуснат първенството в Самоков.
България ще участва с почти същия състав, с който бе и в Баку, като в кат. до 91 кг на ринга в зала „Арена Самоков” ще се качи участникът ни в професионалните серии на AIBA Тервел Пулев. Бронзовият медалист от Лондон 2012 се присъедини към лагера на националите ни най-късно именно заради ангажиментите си в профибокса. Тервел записа победа и загуба в AIBA Pro Boxing сериите и ще преследва квота за Рио 2016 и в двата формата.
От 26 юли до 5 август в Боровец националите ни участват и в международен лагер заедно с отборите на Турция, Испания, Литва, Латвия и дори на Бразилия, като част от подготовката им за европейското.
„За всеки един треньор е много трудно да държи състезателите в добра форма през цялата година, в която имаме голямо състезание през 2 месеца. Затова, благодарение на усилията на президента на федерацията Красимир Инински, сме поканили в лагера да се включат повечето лични треньори на състезателите”, поясни главният треньор на националните отбори по бокс Михаил Таков. Той се надява да не отстъпваме от традицията и при третото ни домакинство на континентален шампионат да спечелим медали, както и при предишните.
От Баку нашите се завърнаха без нито едно отличие, като не малка „заслуга” за това имаха и някои пристрастни съдийски решения. „След провала на игрите в Баку си взех поука и сега ще гоня титлата. Нищо друго няма да ме задоволи”, заяви носителят на купа „Странджа 2015” Симеон Чамов.
Ето и съставът на България за европейското:
49 кг – Тинко Банабаков
52 кг – Даниел Асенов
56 кг – Стефан Иванов
60 кг – Елиан Димитров
64 кг - Айрин Исметов
69 кг – Симеон Чамов
75 кг – Мариян Момчев
81 кг – Радослав Панталеев
91 кг – Тервел Пулев
+91 кг – Петър Белберов

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter