VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СВЕТОСЛАВ ПЕТРОВ НАПУСКА ДОБРУДЖА, ОТБОРЪТ ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКА С ЧЕТИРИМА НОВИ

Футбол

Светослав Петров се оттегля от поста изпълнителен директор на ФК „Добруджа”. Новината съобщи самият Петров на пресконференция преди първата тренировка на отбора от предсезонната подготовка. Той призна, че решението е взето след вчерашната среща между членовете на  Управителния съвет на клуба с кмета Детелина Николова.

 


В началото на годината моята цел бе отборът да не изпадне. Изпълнихме целта, дори завършихме на доста престижно място. Днес повечето от футболистите, които приключиха сезона са на стадиона и излизат за тренировка. Мисля, че моето време като изпълнителен или спортен директор на Добруджа приключи. В началото имах съвсем други разговори. Исках съвсем други неща да се случат, които явно няма как да станат. Затова искам да дам път на други хора, за да развиват клуба по-добре от това, което аз мога, каза Петров. За нещата, които е искал да постигне начело на клуба, той посочи влизане в А група, но това според него няма как да се случи със сегашния бюджет.  Светослав Петров уточни, че ще продължи да изпълнява задълженията си като член на Управителния съвет си до свикване на Общо събрание. Петров посочи, че за трите години откакто е в клуба, три пъти е съкращаван бюджетът. В същото време, откакто общината пое издръжката на отбора, последните две години сме постигнали най-добро класиране и то с най-малкия бюджет, каза още той.
Иначе старши треньорът Димчо Ненов изведе група от 16 футболисти за първата тренировка на отбора. Сред тях бяха няколко момчета, които идват главно от школата на Черно море.
Добруджа започна подготовка за новия сезон. Старши-треньорът Димчо Ненов събра футболистите на стадион „Дружба” в 17.00 часа вчера, а в 18.00 ги изведе за първото занимание. Подготовка с „жълто-зелените” започнаха четирима нови футболисти, които ще изкарат пробен период.
С най-сериозна визитка сред новите имена е централният защитник на Черно море Слави Сталев. Той е на 21 години, юноша на Черно море, от 3 сезона в мъжкия състав на варненци.
Още двама юноши на Черно море са на проби в Добруджа. Петко Цанков е на 20 години, външен полузащитник, който през миналия сезон е играл в Калиакра.
Симеон Неделчев е на 21 години, родом е от Добрич, но е израснал в школата на Черно Море.
Подготовка с Добруджа започна и халфът на Шумен Живко Герчев.
До края на седмицата се очакват още няколко футболисти, а желанието на Димчо Ненов е да бъдат привлечени един-двама опитни играчи, които да повишат качеството на тима.
Припомняме, че шестима са футболистите, с които Добруджа се раздели. Голмайсторът Атанас Илиев премина в новака в елита Монтана, а Николай Петров - във Верея /Стара Загора/. Георги Пейчев е на проби в Локомотив (Пловдив). Филип Филчев сам е изявил желание да напусне, а договорите на Георги Димитров и Валентин Веселинов не бяха продължени. informirash.me

снимки Александър Стоянов, CenterSport.org

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter