VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ГРАЦИИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА - МЕДАЛИСТКИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР "ACADEMIC CUP" И "ЦВЕТЯТА НА БЪЛГАРИЯ"

Художествена гимнастика

Състезателките от СКХЛ МИК Гергана 90“ постигнаха нов успех на завършилия международен турнир по художествена гимнастика Academic CUP“, който се проведе в София. Бронзови отличия в многобоя завоюваха Благовестина Костадинова девойки старша възраст, ученичка от спортно училище Г. С. Раковски“, и Полина Великова девойки младша възраст, ученичка в ОУ Ст. Караджа“.


Ето какво сподели Йовка Няголова треньор на състезателките и съдия на турнира: И тази година международният турнир премина при отлична организация в зала “Фестивална”, която до скоро беше с атлетическа писта, а сега е пригодена за художествена гимнастика без виражи с три килима. Много силно бе участието на националките ни Петя Борисова, Натали Маринова и Вероника Любчева, а от чуждестранните отбори най-добре се представиха състезателките на Израел и Италия. Бях поканена за съдия. Съдийствах обаче само при жените, тъй като по същото време бях поканена да оценявам участниците в ДОП “Елит” в зала “Армеец”. Приятно бях изненадана от отзивите за представянето на моите състезателки, които сами се извеждаха на килима. Изключително възпитани, отговорни и много борбени - това бяха думите на специалистите за тях. Не случайно през последните години това са едни от най-добрите гимнастички на Добрич. Аз също съм възхитена от двете момичета. Всички знаят при какви условия тренираме.
След връчването на медалите и предметните награди международният турнир приключи с парти за гимнастичките, треньорите и специалистите. Благовестина е стипендиант на дамски клуб “Майчина грижа”, за което ние изказваме огромна благодарност”.

На 1 и 2 юни в зала Фестивална в София се проведе най-мащабният държавен турнир „Цветята на България“ с участието на над 30 клуба и над 800 гимнастички по художествена и естетическа групова гимнастика. Истински празник на красотата, изяществото и таланта.
Регламентът даваше възможност на повече деца да покажат възможностите си като класацията бе не само по възрастови групи, а и по години.
Гимнастичките на СКХГ МИК Гергана 90“ с президент старши треньор Йовка Няголова се представиха отлично и по блестящ начин защитиха името на добричката школа по художествена гимнастика.
Златни медали завоюваха Благовестина Костадинова за съчетанието с бухалки, Тодорка Славова - обръч, Ралица Иванова - обръч, като и трите са ученички от Спортното училище Г. С. Раковски“. Златен медал на топка спечели Полина Великова, която е гордостта на ОУ Стефан Караджа“.
Турнирът бе контролно състезание за гимнастичките преди държавното първенство, категория А“, което ще се проведе в Пловдив идната седмица.
За своя труд и показаните резултати момичетата получиха много награди и лакомства на най-красивия празник на детето 1 юни.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter