VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРИЧ С ПЕТИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА В БАКУ

Олимпийски игри

Съставът на българската делегация за първите Европейски игри Баку 2015 бе утвърден на заседание на Изпълкома на Българския олимпийски комитет, в което участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Добрич ще има петима представители на евро олимпиадата. Това са спортистите Стойка Петрова (бокс), Драгомир Стойчев (борба), Венцислав Рагин (волейбол) и треньорите Красимир Коев (колоездене) и Драган Нешич (волейбол).


Общо 127 спортисти (67 мъже и 60 жени) са спечелили квоти и ще представят страната ни в състезанията, които предстоят в азербайджанската столица от 12 до 28 юни. България ще участва в 23 спорта (от общо 30): стрелба с лък, бадминтон, плажен волейбол, бокс, кану, колоездене на шосе, скокове във вода, фехтовка, акробатика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, джудо, карате, самбо, спортна стрелба, плуване, синхронно плуване, тенис на маса, таекуондо, батут, триатлон, волейбол (мъже и жени) и борба. Мъжкият BVA 8039 copyволейболен отбор ще се води от Николай Желязков, а женският от Драган Нешич.
"Делегацията ни се доближава по численост до съставите ни в най-успешните за българската спортна история олимпийски игри в Сеул и Барселона, дано и като представяне доближим тези олимпиади. Благодаря на правителството и министър Кралев за осигурената възможност за участие на всеки спечелил квота, вярвам, че спортисти и треньори ще оправдаят това доверие," каза председателят на БОК Стефка Костадинова.
В състава на делегацията личат както имена на легендарни шампиони, сред които най-титулуваната българка на олимпийски игри - спечелилата две титли и общо 5 медала Мария Гроздева, опитните Станка Златева, Тодор Алексиев, Николай Николов, братята Братоеви, Петя Неделчева, световни и европейски шампиони в борбата, художествена гимнастика и самбото, така и много дебютанти на подобни форуми.
Във връзка с Европейските игри бе създаден оперативен щаб, който се ръководи от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и включва представители на БОК, Министерството на младежта и спорта и Антидопинговия център.
Първите европейски игри ще се съберат в Баку повече от 6000 спортисти, представители на 50 държави. В 11 спорта ще се разпределят квоти за Олимпиадата в Рио 2016: стрелба с  лък, лека атлетика, бокс, колоездене, стрелба, плуване, тенис на маса, таекуондо, триатлон, волейбол и борба. Игрите ще бъдат веднъж на 4 години и са са собственост и се ръководят от Европейските олимпийски комитети. Форматът ще следват модела на други подобни континентални формати – Азиатските игри или Панамериканските игри, които вече имат по 17 издания след дебюта им през 1951 г. Част от международните федерации обявиха, че първите европейски игри ще се зачитат за техни европейски първенства през 2015 г. Сред тях са джудото, борбата и леката атлетика (отборно).
На днешното си заседание Изпълкомът на БОК актуализира и утвърди състава на Дисциплинарната комисия с председател Николай Маринов. Обсъдена бе и подготовката за три приоритетни в програмата на БОК предстоящи събития: 33-ата сесия на Национална олимпийска академия в Несебър(5-8 юни), 8-ия Младежкия олимпийски фестивал в Албена с мото „Да открием олимпийските надежди на България”(8-11 юни) и честването на Международния олимпийски ден на 23 юни.

Съставът на делегацията ни може да видите ТУК
 

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter