VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

АЛБЕНА ПРЕЗЕНТИРА ШАХМАТНА АКАДЕМИЯ „АНАТОЛИЙ КАРПОВ” В МОСКВА

Ваканционно селище "Албена" получи сериозна подкрепа от Русия да бъде домакин на допълнителен турнир, валиден за класиране на световното първенство по шахмат за деца, което ще бъде през октомври в Порто Карас (Гърция).


Това стана по време на най-големия шахматен форум в Русия – международният шахматен фестивал за купата на Русийския държавен социален университет в Москва, на който присъстваха Живко Димитров - директор на единствената в България шахматна академия на името на легендарния Анатолий Карпов, която се намира в Албена, и Красимира Стоянова – старши мениджър Руски пазар.
«1800 бяха участниците на турнира в руската столица, а наградният фонд – 500 000 хиляди евро. Президентът на европейската комисия по шахматно образование в училище към ФИДЕ и директор на турнира Г.М. Александър Костиев приветства идеята Албена да бъде домакин на допълнителен турнир, валиден за класиране на световното първенство по шахмат за деца, тъй като квалификациите вече са отминали. Той предложи турнира да се проведе под егидата на Европейската комисия за шахматно образование в училище. Турнирът у нас ще се състои в края на август в 9 кръга. Предстои да обсъдим програмата на турнира чрез взаимна кореспонденция и да подпишем договор за съвместна работа в Москва най –късно до месец, а след това и тристранен договор с вицепрезидента на ЕСU г-н Чорбаджиоглу  - собственик на Порто Карас, домакин на световното първенство”, сподели Живко Димитров.
Той е взел участие в семинар на ФИДЕ - „Шахмата в училище” и специализиран курс за организатори на международни шахматни турнири. Директорът на шахматната ни академия успешно е завършил двата курса и е получил официален сертификат на ФИДЕ.
По време на турнира българската делегация е презентирала пред директори на школи на Карпов в Русия и републиките, преподаватели, треньори и организатори на шахматни школи в държавни и частни училища, новостите в шахматната ни академия в родния ни курорт, която предлага индивидуално и семейно обучение, шест шахматни смени през сезон 2015, както и групови пакети.


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter