VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МЕЖДУНАРОДНА ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ КЪМ ВУМК С ТРЕНЬОРИ С ОПИТ В ЕВРОПЕЙСКИ ОТБОРИ СТАРТИРА ТАЗИ ЕСЕН В ДОБРИЧ

Футбол

Висше училище Международен колеж (ВУМК) подема инициативата за създаване на „Международна футболна академия“ (International Football Academy - IFA) в Добрич, която ще се води Брам Шриър – бивш помощник треньор на Антверпен в Белгия и голмайстор на Швейцария.


Това съобщиха по време на прес-конференция днес пред журналисти и заинтересовани лица президентът на ВУМК – доц. Тодор Радев и Радо Боянов, който също ще бъде част от треньорския състав на академията. Събитието се проведе в сградата на висшето училище в Добрич.
Сред амбициите на треньора от Холандия са привличане на учащи деца, юноши от младежи от чужбина, както и от различни краища на страната. До момента във ВУМК се обучават студенти от над 30 държави. Школата ще има за цел да обучава футболни таланти, родени преди 2005 година.
Стремежът е академията да бъде атрактивна за ученици, както и студенти, съобщиха още от ВУМК. Според представителите на международната футболна академия и висшето училище, вече има създадени условия за това. ВУМК разполага с ново общежитие, както и с допълнителни спортни съоръжения, – фитнес, спортна зала, както и други оборудвания нужни за изграждането на млади футболни таланти. Освен амбициите за създаване на футболни надежди, които да се посветят на великата игра, подобно начинание е важно и за възпитанието на спортен дух и здравето на подрастващите. От академията добавят още, че се предвиждат стипендии за обучение за младежи със спортни достижения.
Сертифицираният от УЕФА треньор – Брам Шриър, с треньорски опит в едни от най-известните отбори Манчестър Юнайтед, Милан, Арсенал и Барселона ще има българин за помощник. Доказалият се български треньор с А лиценз от треньорската футболна школа – Радо Боянов. Бивш треньор на футболната школа на „Черно море“ , освен това работил като помощник треньор на първия отбор на „моряците“. По покана на Николай Костов, Боянов работи с юношите на Карпати Лвов, които извежда до 3-то място в украинското първенство на У19. За последно работи в ПФК „ Добруджа“ като помощник треньор.
„Бих искал да отбележа, че съм почитател на холандската методика на тренировка – радвам се, че ще имам възможността да черпя опит от човек, който е играл и тренирал по този начин.“ – сподели още Радо Боянов.
Академията започва набиране на деца още от този футболен сезон. „Пренасяйки опита си от привличане на чуждестранни студенти в това да направим атрактивна футболната академия за деца и младежи от страната и чужбина ще доведе до успех. Предвиждаме използването на вече изградената ни материална база, ресурсите и контактите си вярваме, че ще доведе до успех. Уникалното е, че освен тренировките, бъдещите млади футболисти ще имат възможността да учат, освен необходимия за всички английски език и в част от програмите и специалностите на ВУМК и ПГТП „Райко Цончев. Предвиждаме и спортни стипендии. “  - добавя доц. Радев, ректор на ВУМК.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter