VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СЪСТЕЗАТЕЛ ОТ ДОБРИЧ С ТРИ МЕДАЛА В СЛИВЕН

Колоездене

В Сливен се проведе вече традиционния колоездачен празник за купа Сливен.


Имаше състезания за деца в регионален мащаб, а също и национални състезания за момчета, юноши младша и старша възраст, и мъже мастерс. Хубаво състезание с остра конкуренция във всички възрастови групи. Честта на добричкото колоездене бе защитена от ветерана Живко Валентинов.
Проведоха се три дисциплини критериум по улиците на град Сливен, индивидуално по часовник в околностите на града, а също и изкачване на Стара планина. И в трите дисциплини нашият ветеран победи, като спечели три златни медала и купата на кмета на община Сливен. Приятелите на колоезденето в Сливен си припомниха за славните победи на добричките колоездачи Петър Петров, Красимир Коев, Никола Колев, Иван Йорданов и др. Живко Валентинов сподели, че според него аматьорското организирано колоездене и аматьорският организиран футбол са най-бързо развиващи се спортове в България, които набират голяма популярност, особено в големите градове. За съжаление, при професионалното колоездене ситуацията е на другия полюс и тази година няма все още нито едно организирано състезание. Затова и някои колоездачи се прехвърлят във втория ешелон, за да могат да участват в състезания.
В Българския колоездачен съюз цари бюрократизъм и лобизъм“, категоричен е Валентинов. Според него, по тази причина, въпреки добрите резултати през миналата година на неговия клуб Добруджански край“, тимът все още не е приет като пълноправен член.
Това, според него, е повод на община Добрич и спортно училище Добрич да не ни припознаят като свой клуб и да не се интересуват от нас“. Живко Валентинов сподели, че за две години клуб Добруджански край“ не е получил абсолютно никаква подкрепа от никого. Тоталната липса на материална помощ е довела до демотивация на състезателите. По тази причина треньорът освободи и последните си юноши. Останаха няколко мъже, но клубът се е запътил“ към замразяване на дейността си“, каза още Живко Валентинов.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter