VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СТОЙКА ПЕТРОВА ЩЕ УЧАСТВА В "СТРАНДЖАТА"

Бокс

29 български боксьори ще атакуват златните медали във всички категории на започващия през следващата седмица традиционен турнир за Kупа "Странджа". От 26 февруари до 1 март тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София ще бъде домакин на най-стария боксов турнир в Европа, който ще се проведе за 65-ти път.


29 български боксьори ще атакуват златните медали във всички категории на започващия през следващата седмица традиционен турнир за Kупа "Странджа". От 26 февруари до 1 март тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София ще бъде домакин на най-стария боксов турнир в Европа, който ще се проведе за 65-ти път. Интересът към състезанието е огромен. Над 350 спортисти са изявили желание да участват, но организаторите са били принудени да откажат на повече от половината. "Боксьори от цял свят искаха да покажат уменията си пред българската публика, но заради формата на турнира няма как да удовлетворим заявките на всички. Само в първия ден ще имаме над 12 часа бокс. 133 мъже и 34 жени от 22 държави получиха правото да участват. Има много медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, така че очакваме изключително зрелищни срещи", обяви генералният секретар на БФ Бокс Стела Стоянова. Главният треньор на националните отбори Михайл Таков вярва, че може да имаме шампион във всяка категория. "По традиция "Странджата" е много силен турнир. Тази година нямаме европейско или световно първенство при мъжете, така че сега е моментът да видим и някои от нашите по-млади боксьори на какво ниво са. Надяваме се на много радостни моменти и победи във всяка една категория", сподели Таков. Това ще бъде последното участие в турнира на Тервел Пулев и Александър Александров, които от лятото ще се състезават в професионалните серии на АИБА. "Разбира се, че целта е златният медал, но е ясно, че вниманието ми вече се фокусира върху професионалния бокс. Там е бъдещето", обясни Тервел. Александър Александров призна, че приема "Странджата" като подготовка за професионалните мачове, които започват през месец юни. При дамите България ще има две представителки - Стойка Петрова в кат. до 51 кг. и Деница Елисеева при 60 кг. "И двете са ставали първи, така че и сега очакваме добро представяне. Федерацията се погрижи по отличен начин за подготовката ни. Повече хора тренираме по лагерите, имаме и повече спаринг-партньори. Всичко върви добре", обясни треньорът на националния отбор за жени Павел Сяров. Елиминациите на турнира за Купа "Странджа" започват на 26 февруари от 13:30 часа в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София. Цената на билетите е от 4 до 10 лева. Финалите на състезанието ще се проведат на 01.03.2014 г., събота, от 16:00 часа.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=473862

Интересът към състезанието е огромен. Над 350 спортисти са изявили желание да участват, но организаторите са били принудени да откажат на повече от половината. "Боксьори от цял свят искаха да покажат уменията си пред българската публика, но заради формата на турнира няма как да удовлетворим заявките на всички. Само в първия ден ще имаме над 12 часа бокс. 133 мъже и 34 жени от 22 държави получиха правото да участват. Има много медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, така че очакваме изключително зрелищни срещи", обяви генералният секретар на БФ Бокс Стела Стоянова. Главният треньор на националните отбори Михайл Таков вярва, че може да имаме шампион във всяка категория. "По традиция "Странджата" е много силен турнир. Тази година нямаме европейско или световно първенство при мъжете, така че сега е моментът да видим и някои от нашите по-млади боксьори на какво ниво са. Надяваме се на много радостни моменти и победи във всяка една категория", сподели Таков. Това ще бъде последното участие в турнира на Тервел Пулев и Александър Александров, които от лятото ще се състезават в професионалните серии на АИБА. "Разбира се, че целта е златният медал, но е ясно, че вниманието ми вече се фокусира върху професионалния бокс. Там е бъдещето", обясни Тервел. Александър Александров призна, че приема "Странджата" като подготовка за професионалните мачове, които започват през месец юни. При дамите България ще има две представителки - добричлийката Стойка Петрова в кат. до 51 кг. и Деница Елисеева при 60 кг. "И двете са ставали първи, така че и сега очакваме добро представяне. Федерацията се погрижи по отличен начин за подготовката ни. Повече хора тренираме по лагерите, имаме и повече спаринг-партньори. Всичко върви добре", обясни треньорът на националния отбор за жени Павел Сяров. Елиминациите на турнира за Купа "Странджа" започват на 26 февруари от 13:30 часа в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София. Цената на билетите е от 4 до 10 лева. Финалите на състезанието ще се проведат на 01.03.2014 г., събота, от 16:00 часа.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter