VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СВ.ПЕТРОВ: ИСКАМ НЕЩАТА ДА СЕ РЕШАВАТ НА ТЕРЕНА, НЕ ИЗВЪН НЕГО

Футбол

Разочарован от факта, че не му е дадена възможност да изложи своето становище за това, какво точно се е случило между двете агитки на градския стадион в Русе, изп. директор на Добруджа Светослав Петров свика днес нарочна пресконференция.


На нея той заяви: „Явно колегите от Дунав виждат, че спортно-технически не им е възможно да ни се противопоставят и търсят други начини. Можем да домакинстваме до края на сезона в Силистра или в Русе дори, но искаме нещата да се решават на терена, а не извън него" Той се закани, че на следващите домакински мачове в Добрич вместо полиция ще охраняват СОТ-аджии, което е по-евтино, но той няма да носи отговорност за гостуващите агитки. Сега Добруджа е принудена да посрещне на чужд терен Доростол Силистра и ще бъде прието всяко направено от Зоналната футболна комисия предложение за стадион, заяви Светослав Петров. Наказанието реално ще бъде осъществено след три кръга, тъй като сега през укенда Добруджа почива., на 7 април гостува на Две могили, а на 14 април приема Доростол Силистра и тогава срещата най-вероятно ще се играе на стадиона в Тервел и то ден по-рано, в събота, тъй като Тервел е домакин на Кубрат.

Решението за наказание на Добруджа е твърде тенденциозно, според изп. директор на Добруджа, тъй като не е било възможно провокациите да започнат от нашата агитка при наличие на два буферни сектора от едната и един от другата страна на добричките запалянковци. Не оправдавам нашите привърженици, каза Светослав Петров, защото те не биваше да се подават на провокацията. Според него не е толкова обидно наказанието, колкото нежеланието да бъде потърсена гледната точка на нашето ръководство и усещащата се тенденциозност в опитите да бъде спряна Добруджа по пътя й към Б групата. Затова и от сега всеки мач ще се заснема, ще се правят анализи и няма да се допускат компромиси. Няма да позволя да се подиграват с мен, с отбора, с града, защото доказахме, че сме по-добри. Сега дори не е възможно да бъде направено обжалване, защото такова е възможно само при наказание от над 3 срещи лишаване от домакинство.
Всичко се случи заради лошата организация от страна на ръководството на Дунав Русе, заяви лидерът на агитката на Добруджа Станислав Илиев. Според него, слабата охрана на стадиона и то от служители на частна фирма също е имало решаващо значение. Полицаите са охранявали отвън. Добричлии са категорични, че не те са в основата на сблъсаците, а точно заради това е наказан отборът. От агитката отчитат навременната намеса на изп.директор, което е укротило страстите и е било от решаващо значение да не се допуснат по-тежки инциденти.
informirash.me


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter