VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НЕНОВ ДОНЕСЕ ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА ДОБРИЧ В СКИ ОРИЕНТИРАНЕТО

Зимни спортове

Със златен и бронзов медал се завърна Красимир Ненов от СКО „Добротица” при участието си в държавното първенство по ски ориентиране, което се проведе в местността Широка поляна край Доспат в Родопите. Повече от 200 състезатели от клубовете в България взеха участие в 4 старта на държавното първенство: спринт, средна и дълга дистанции и щафети. Проведе се и старт за купата на БФО /Българска федерация по ориентиране/.


„Винаги съм си мечтал да участвам в състезание по ски ориентиране в това изключително красиво място. През зимата язовирът Широка поляна е замръзнал. Маршрутите пресичат многократно равната заледена повърхност. Ските се плъзгат гладко и е приятно да се напрегнеш докрай. Няма високи изкачвания и спускания и може да се развиват високи скорости, според умението на състезателите. Хубавите борови гори са пресечени от множество пътеки, които организаторите са отъпкали с моторните шейни и картата позволява избор по няколко варианта за придвижване между отделните контролни точки. Пълна тишина. Чува се само плъзгането на ските. От време на време ще срещнеш някой друг скиор да търси контролните точки, а когато се излезе на открито върху леда на язовира се виждат множество скиори да се пързалят в различни посоки. Бързам да завърша за най-кратко време, а ми се иска състезанието да няма край. Истинско зимно удоволствие”, заяви Красимир Ненов.
Той първо се окичи с бронзов медал в старт за купата на БФ по ориентиране. 
В средната дистанция Ненов е участвал в своята група при мъжете над 60 г. "С изключително внимание, без грешки и с максимално темпо успях да постигна първо време и заслужено спечелих златния медал. По време на награждаването бях приятно изненадан, че освен медала от председателя на БФО доц. д-р Атанас Георгиев получих и специален плакет, с който федерацията ме награждава по случай моята 60 годишнина и за принос в развитието на спортното ориентиране", сподели още Ненов.
На 2 февруари е бил стартът в дългата дистанция. Малки грешки в избор на вариант и изпълнението му към 3-та и 5-та КТ  са му отредили призовото трето място и още един медал от ДП по ски ориентиране.

на снимката вдясно - Красимир Ненов и Станимир Беломъжев от Троян, който оглави световната ранглиста при мъже елит в ски ориентирането.

 

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter