VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЧЕХКИНИ СПРЯХА БОЖИЛОВА/ДЯНКОВА НА СВЕТОВНОТО ПО ПЛАЖЕН ТЕНИС

Футбол

Състезателките на Изида Калина Божилова и Христина Дянкова дебютираха на световно първенство по плажен тенис. В шампионата на планетата, който се провежда в Бургас, една от най-добрите двойки на България отстъпи на опитните чехкини Ева Брозова и Яна Дейлова с 2-6 0-6.


В същото време България записа победа в първия ден от световното по плажен тенис, което започна в Бургас. Успех при мъжките двойки записаха Петър Кирилов и Ивайло Божилов, които спечелиха 6:4, 6:3 срещу поляците Пьотър Адамяк и Марчин Ковал.

За първи път световното е извън Италия. Домакин на предишните шампионати бе Рим. У нас първенството тръгна при много добра организация със съдействието на общината, УниКредит Булбанк и „Девин”.

В I кръг от нашите загубиха Виден Нацев/Георги Николов, Марио Илиев/Станислав Табов, Димитър Симеонов/Янаки Янакиев. Най-добрият ни тенисист на плажа – оперният певец Росен Ненчев (84-и в света),  който живее в Италия, не успя в двойка с Андреа Пенца.


При жените вече само на утешителния турнир се надяват Катерина Генова и адреналинката Ваня Георгиева (студентка III курс по специалността „Тенис” в Националната спортна академия), най-добрите от нашите Катина Симеонова/Лазарина Стефанова (на снимката - 49-и в световната ранглиста), Теодора Кънева/Любомира Саздова, Ралица Арсова/Диана Митева, Калина Божилова/Христина Дянкова и Илиана Докова/Теодора Статева. 

Шампиони при мъжете са Алесандро Калбучи и Лука Меликони. При успех в Бургас Меликони ще стане първият с 3 титли (има и през 2010 г. с Алан Малдини). Същото се отнася и за Симона Бриганти, която е поставена под номер 1 с Лаура Оливиери. В мъжката схема водачи са европейските шампиони от Албена 2011 Микеле Капелети и Лука Карли.


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter