VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

"ДОБРУДЖАНСКИ СПОРТИСТ" И "КАМЧИЕЦ" ЗАВЪРШИХА 0:0 В ДЕМОНСТРАТИВЕН МАЧ

Футбол

Апел за феърплей в аматьорския футбол отправиха чрез демонстративен двубой третите в "А“ окръжните групи на Варна и Добрич - "Камчиец" (Дългопол) и "Добруджански спортист" (Стефан Караджа).


Мачът се игра на стадиона в село Аспарухово и завърши наравно 0:0. Двата отбора предложиха много хубава игра, като головите положения се редуваха пред двете врати. Тимът от Стефан Караджа създаде повече чисти голови ситуации, но вратарят на "Камчиец" прояви невероятен рефлекс и опази вратата си суха. В началото на първото полувреме той отрази силен удар на играещия президент на гостите Камен Станчев, а след почивката запечата вратата си при изстрели на Йордан Петров и Юлиян Ангелов-Марадоната. Демонстративният мач бе ръководен от бившия международен съдия Димитър Момиров, а асистенти му бяха Бисер Маринчев и Михаил Кръстев. "Идеята на мача бе да се включим в програмата на УЕФА за феърплей на терена. Искаме да покажем, че такъв има и в аматьорския футбол, където също е важно да се пази здравето на футболистите и поведението им да е джентълменско“, каза за медиите президентът на "Добруджански спортист" Камен Станчев. Той изрази задоволството си, че срещата в Аспарухово действително е преминала в духа на феърплея и че главният съдия е показал само един жълт картон - на състезател от Дългопол. "Специално искам да благодаря на Община Добричка, благодарение на която стана възможно участието ни в този мач", каза още президентът на клуба от Стефан Караджа.
Ръководствата на двата отбора се договориха за провеждането на още две приятелски срещи, като едната ще бъде преди началото на пролетния полусезон, а другата - след края на първенството. 

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter