VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДРАГОМИР СТОЙЧЕВ СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА В САМУИЛОВО

Борба

Националите ни спечелиха схватките си и на народни борби.


Отборът ни в свободния стил се включи в празника на петричкото село Самуилово, а един от организаторите на надпреварата бе двукратният световен и четирикратен европейски шампион Серафим Бързаков. Той обаче не показа майсторлъка си в борбите, а се изяви като перфектен организатор.

В една от най-атрактивните срещи бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев победи Иван Деливерски, като битката продължи близо 90 мин. Двамата са в една категория и на тренировки често се готвят заедно, затова на Терзиев не беше никак лесно да тушира съперника си, както повеляват правилата в народните борби.

Срещите в местността Бялата чешма продължиха до полунощ, на осветление, и бяха изгледани от близо 3000 зрители.

Очаквано в останалите категории победители станах националите. Бронзовият олимпийски медалист Радослав Великов стана първи в кат.до 60 кг, като на финала победи състезаващия се за Великобритания Красимир Кръстанов.
Медалистът от световни и европейски първенства Анатолий Гуйдя пък стана № 1 при 70-килограмовите след успех над Николай Куртев.
При тежките победител е Красимир Кочев, който надделя над добричлията Драгомир Стойчев. Добруджанецът спечели наградата за любимец на публиката и получи 500 лева.
В схватките се включиха и венецуелци, които са на подготовка в България за световното през септември.

„За първи път у нас правим борби на осветление - каза роденият в Самуилово Бързаков. - Подобно нещо е правено в Гърция. Още преди месец монтирахме прожекторите с помощта на кмета на Петрич Вельо Илиев, а тревата я подготвяме една година за състезанията."

Призьорите си поделиха награден фонд от 10 000 лв., осигурен от местна фирма за хранителни продукти. А за доброто настроение на публиката се погрижиха Десислава и Володя Стоянов.
След шоуто националите се прибраха в Банско, където тимът е на лагер и се готви за световното в Истанбул пред септември, квалификация за олимпиадата.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter