VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ИВАЙЛО ГАБРОВСКИ: „ЛОНДОН - НЕСБЪДНАТА МЕЧТА”

Колоездене

Ивайло Габровски е четирикратен победител в Обиколката на България - рекордьор в най-елитното ни колоездачно състезание. 


Здравейте, г-н Габровски! С какво се занимавате в момента?
 - В София съм. Безработен съм и карам колело за удоволствие. Опитах много неща, но явно сърцето ми е в спорта. Икономическото положение на страната ни е тежко. Мисленето на ръководството на Българския колоездачен съюз е закостеняло.

Чувствате ли се подведен от президента Венелин Хубенов?
- Бях използван. Влязох в ръководството с много идеи и с желание да предам натрупания си опит на клубовете. Венелин Хубенов обърна гръб на идеите ми и затова напуснах. Би било трудно сега нещо да се промени. В тях са ножът и хлябът. Те имат своята политика и не искат да чуят никого.

Имате ли сили за пета титла в Обиколката на България?
- Не съм го споделял още, но съм си го поставил за цел догодина отново да триумфирам в това престижно състезание, в което има толкова много история.

А олимпиадата в Лондон?
- Това е мечта, с която съм се разделил. Имах правото да участвам в Пекин преди 3 г., но това същото ръководство не ми гласува доверие. Крайно време е в медиите да започне да се говори за успехите на настоящите състезатели, а не за тези от 60-те години. Трябва да има промени в ръководството. Младите, които имат опит и възможности, да вземат нещата в своите ръце. Настоящото ръководство никой не го гони. Ще помагат. Всички трябва да сме заедно и да мислим за просперитета на колоезденето. В момента правят, каквото си искат.

Руслан ЙОРДАНОВ, в. „България днес”

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter