VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МИНИСТЪР НЕЙКОВ: НА ИГРИТЕ В ЛОНДОН ЩЕ ИМАМЕ ЩАНГИСТИ

Вдигане на тежести

Министърът на спорта Свилен Нейков заяви, че България ще изпрати състезатели по вдигане не тежести на Олимпиадата в Лондон догодина. Проблемите в един от най-успешните спортове за страната ни, който в последно време свързваме само със скандали, бяха основна тема на Общото събрание на Българския олимпийски комитет.


"Нямаме финансиране, нямаме заплати, нямаме екипировка. Ако пропуснем и последната олимпийска квалификация - Световното в Париж през есента, на практика на Олимпиадата в Лондон няма да имаме наши щангисти. Призовавам БОК да се обедини около щангите”, каза шефът на федерацията Антон Коджабашев.

Председателят на БОК Стефка Костадинова ще организира среща между министерството и федерацията. Спортният министър Свилен Нейков призова за отговорни и разумни решения. "Ще вземем такова решение, че на Игрите в Лондон да имаме щангисти", коментира Нейков.

"През 2008 година, когато хванаха 11 наши щангисти с допинг, аз взех решението да спрем отбора за Олимпиадата. Това беше най-тежкото ми решение. Имахме намерения да направим състезание по щанги и от Министерството да получим пари за организацията, но се оказа че нямаме правомощия. Единствено федерацията, оглавявана от Антон Коджабашев, има права за това и е член на Международната централа. Трябва да се обединим около нея. Нямаме нужда от 100 федерации, защото няма много време до Лондон", заяви Костадинова. БЛИЦ

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter