VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ХИЦФЕЛД: МОЖЕТЕ И БЕЗ БЕРБАТОВ И МАРТИН

Футбол

Селекционерът на швейцарския национален отбор Отмар Хицфелд потвърди намерението си да търси победа срещу България в пресконференцията преди решителната евроквалификация.


Хицфелд обаче засвидетелства уважение и към нашия отбор, заявявайки, че разполагаме с достатъчно добри футболисти и че липсата на Димитър Бербатов (отказал се), Мартин Петров (наказан) и Валери Божинов (неповикан) няма да се отрази на тима.
"В миналото винаги сме доказвали, че можем да се връщаме по-силни. Помним загубата от Люксембург. Отборът може да покаже психическа устойчивост. Имаме достатъчно сили, за да се изправим и да спечелим срещу България утре", убеден е Отмар Хицфелд.
"България е много силен и техничен отбор. Има много добър и компактен състав. Няма значение, кой ще играе утре, защото всички са добри играчи. Мартин Петров е добър футболист, липсата му ще бъде голяма, но има играчи, които ще го заместят", каза още швейцарският селекционер.
Хицфелд допълни, че неговият бивш възпитаник - треньорът на българския тим Лотар Матеус, е добър и перспективен, но все още недоказан специалист. Според него приятелството им ще остане на заден план, двубоят ще бъде малко по-специален в този смисъл, но Швейцария ще търси победата, която да запази шанса на тима да се класира на Евро 2012.
Нападателят Марко Щрелер не се появи днес на Герена, което породи въпроси около неговото състояние и възможността му да играе в събота.
По този въпрос Хицфелд обясни, че Щрелер е останал в хотела, където за него се е грижил физиотерапевтът на швейцарците. Таранът обаче щял да бъде напълно готов за игра срещу България.
Решителната евроквалификация между България и Швейцария на стадион "Васил Левски" започва в 18:45 и ще бъде ръководена от шотландска съдийска бригада. Sportni.bg
/ снимка: Георги Димитров

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter