VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЦОНКО, ПО-ДОБРЕ СИ НАМЕРИ БОТУШИ ДА ИЗГАЗИШ ТИНЯТА

Футбол

Кой си ти, Цонко Цонев? Да си мислиш, че можеш да лишиш правнуците на един футболен съдия (защото те отсега са си осигурени) от това, което им се полага. Да спреш 20-годишния пас в българския футбол. Кой си ти бе, момче, да си мислиш, че можеш да разваляш 20-годишни изконни традиции? Какво като имаш лампи на стадиона?! Когато поръчковото съдийство в България започна, в Каварна още не си имал стадион.


А пък ток си имал на две-три улици в селото... пардон, града. Кой си ти да казваш на Боби Михайлов да си пие хапчетата? Знаеш ли, че само една от колите на сина му струва колкото годишния бюджет на малкото ти отборче?
Ти си развиваш региона, ама да не мислиш, че тук стоим на едно място? Преди мач се уреждаше лесно. Хващаш един съдия и двама-трима играчи и готово. А сега знаеш ли как е, Цонко? От 22-ма играчи и трима съдии в схемата участват 27 души. Да не забравяме и делегатите, и те са хора. Защото в думичката „тото” има повече футбол, отколкото на терена. Да си го напишеш с големи букви някъде!
Ти се оплакваш, че няма да даваш пари за футбол, който се оказва нагласен. А да не мислиш, че на Боби му се дават за нови коли на сина му. И неговата не е лесна, вервай ми! Ама това е положението, братче, такива са правилата. Ако искаш да промениш нещо в българския футбол, Цонко, почни да протестираш в друга посока. Другаде е истината. Поискай да се намалят цените на фолк певиците, да се изкарат безплатни абонаментни карти за чалготеките, да приемат закон – само българските футболисти да имат право да пият и после да карат. И то крадени автомобили с пренабити номера. Като паднат цените, тогава, Цонко, много неща ще се променят в българския футбол. Ако не можеш обаче, къде си тръгнал с мечките мед да ядеш? Седи си, Цоне, на село, лови си риба, вади си газ, добивай си ток с перките, имаш си голф игрище - не се бутай в бакиите на “А” група. Тук си има правила от години.
P.S.: Въпреки че ти най-добре знаеш за какво иде реч. На тебе ти е кеф, като доведеш някой от големите музиканти да свири в Каварна. Правиш бизнес. Ами във футбола е същото бе, човек! Викаш еди-кой съдия да свири и си правиш бизнеса. На теб някой казва ли ти кой да свири в Каварна?! Ами и ти недей...
Ако ще е така, по-добре ела, качи се на високото при нас. В началото ще ти се завие свят от височината и ще ти е малко гадно, защото е гадна тая работа. Ама после ще свикнеш. Ако не вярваш, питай другите, които са по-отдавна.

Влади Въргала, в. "7 дни спорт"

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter