VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БОБИ МИХАЙЛОВ ПОДОЗИРА МАЛКИТЕ КЛУБОВЕ В УГОВАРЯНЕ НА МАЧОВЕ, ЦОНКО МУ ОТВЪРНА ДА СИ ПИЕ ХАПЧЕТАТА

Футбол

Президентът на БФС Борислав Михайлов подозира малките клубове в уговаряне на мачове и поради тази причина Калиакра и Сие вдигали шум, прехвърляйки топката върху съдиите. Кметът на Каварна Цонко Цонев инициира среща на няколко отбора, които вчера се събраха и решиха как да защитават интересите си, тъй като постоянно са ощетявани от реферите, а и получавали много малки суми от телевизионни права.


Елитните клубове, протестиращи срещу случващото се в БФС към момента са Калиакра, Пирин, Академик, Видима-Раковски, Миньор, Монтана и от днес Берое.
"За бунта на малките клубове какво да ви кажа. За пръв път в света се вижда строен цял отбор на терена и да говори срещу съдията", заяви Михайлов, визирайки репортажа на bTV от стадиона в Благоевград, където Пирин нападнаха рефера Николай Йорданов за загубата с 1:2 от Литекс.
"Вижте обаче дали Наков не прави нарочно тези манифестации. Събирането на малките клубове е повлияно от съдийството. Аз пък може да се съмнявам в тях, да прикриват други, незаконни неща. БФС държи ТВ правата и ако решим, може да вземем 90% от тях и да дадем само 10% на клубовете. 23 милиона са взели за трите години. Преди този договор Пирин прибираха по 10 000 лева, а сега получават по 300 000 лева. Надявам се да има телевизия, която да дава мачовете от "А" група", продължи пред livesport президентът на БФС.
"Съдийските грешки са съдийски грешки. Не трябва да се прехвърля вината на други институции. Атаката на малките клубове не е срещу мен. Нарочно вдигат повече шум, а грешките на съдиите са навсякъде", добави Боби Михайлов.
Кметът на Каварна Цонко Цонев посъветва Борислав Михайлов да си пие хапчетата. Босът на Калиакра отвърна на президента на БФС, който обвини малките клубове, че уреждали мачове и постоянно се оправдавали със съдиите, за да прикриват действията си.
"Чухте ли го какви неща говори? Сигурно пак е бил в бар "Наздраве". Искам да го посъветвам да си пие хапчетата! Как може да казва, че сме уреждали мачове. Я само ми припомнете кой уреди контролата с Естония, че забравих, не се сещам в момента", каза Цонев.
"Как да уреждаме мачове, да не сме хора с милиони и милиарди, че да го правим. Щом сме хващали съдии, нека някой рефер излезе и каже, че сме го хванали. Такъв няма!", продължи пред "Канал 3" афектираният Цонко Цонев.
Той за пореден път заяви категоричното си решение Калиакра да бойкотира мача с "Левски" в събота - "Не могат да ни вземат 3 точки, 3 круши и 3 череши ще ми вземат! Прочел съм всички членове в правилника, нищо не могат да ни вземат."

Блиц
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter