VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ШЕСТ ОТБОРА СЕ БИЯТ ЗА ПАРИТЕ В „А” ГРУПА

Футбол

Изпаднеш ли във втора дивизия, отиваш по дяволите
Шест отбора водят люта битка за оставане при парите в „А” група. Два измежду Видима, Миньор, Пирин, Калиакра, Академик (Сф) и Сливен ще изпаднат в „Б” група. Трети ще играе бараж.
Да изпаднещ от „А” група означава да отидеш по дяволите.
Ако си в елита, все ще се претръшкаш я на общината, я пред някой спонсор.


Ако вадиш играчи като Пирин и Сливен, може да продадеш някой за добри пари в ЦСКА и Левски. А в „Б” група нито са те виждали, нито са те чували. Затова всеки от десето място надолу драпа със зъби и нокти да прави, да струва, но да се спаси.
В „А” група догодина ще може да се оцелее и с 1 млн. лв. годишен бюджет. А 20% от него ти ги дават на тепсия. Това са парите от тв права. Около 200 000 лв. се падат на опашкарите, което хич не е малко.
От тези на дъното с най-големите сиромаси са в Академик (Сф). Там като кажеш „бюджет”, и се смеят – пари има от дъжд на вятър. Само че студентчетата геройски държат 12-ата позиция. С по-добри шансове за спасение е само Миньор (Пк). Перничани са с едно място нагоре и имат една точка повече – 18. Миньор обаче разполага с почти 2 млн. лв. годишно. Калиакра е непосредствено над опасната зона на фаталното 13-о място преди снощния мач с Локо Сф. Каварненци са с 16 точки, с 3 повече от първия изпадащ. Техният бюджет е втори най-висок сред опашкарите – 1,5 млн. лева. Мястото за баража засега е заето от Сливен. Парите там не са в изобилие, маса играчи напуснаха състава. Данчо Лечков разчита само на млади момчета, но с тях досега е изкарал едва 13 точки. С две по-малко е Пирин, той има 11, но няма пари. Благоевградчани обаче могат да играят силно, показаха го в събота срещу шампиона Литекс, когато паднаха най-вече заради съдийската балтия. Същата история е с Видима. Севлиевци са последни с 9 точки, но пък срещу ЦСКА в неделя показаха добре организирана игра. Отписали са ги вече като изпадащи, но нищо не се знае. Остават още 12 мача, а разликата до мястото за бараж е само 4 точки. Видима има и удобна програма, тъй като доста от мачовете с преките конкуренти за оцеляване са в Севлиево. Като нищо могат да изиграят Пирин и Сливен, ако се напънат.
Симеон Кичуков,
в. "7 дни спорт"

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter