VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТОДОРОВДЕН Е! ВРЕМЕ Е ЗА КУШИИ

Конен спорт

На 12 март (събота) ще бъде отбелязан най-вълнуващият празник в календара на Българска федерация по конен спорт, клубовете и базите по конен спорт, професионално ангажираните и любителите на спорта -  Тодоровден.


Разнообразни и атрактивни събития ще бъдат организирани по повод Тодоровден в цялата страна, за да се уважат народните поверия, свързани със здравето на конете. Приготвянето на обредни хлябове под формата на конче или подкова, както и организирането на кушии (надбягвания) за демонстриране на качествата и уменията на коня са част от народните ритуали за празника.
На Тодоровден в село Малка Смолница ще бъдат организирани конни състезания от клуб “Класика”. Началото на проявата ще бъде дадено в 11 часа. Участниците ще премерят сили на две височини - 100 и 120 см. Програмата включва препускания на 1600 и 1800 метра за работни каруцарски коне и демонстративно състезание на расови коне. Наградният фонд е осигурен от Община Добричка.
Община Генерал Тошево и спортен клуб за конна езда "Пегасос" организират турнир по конен спорт в памет на доц.д-р Тодор Тодоров. Турнирът ще се проведе на 12 март от 10.30 часа на паркура на тренировъчното игрище в добруджанското градче, съобщават от кметството. След края на турнира са организирани кушии с несъстезателни коне, състезания с магарешки колички - зад тренировъчното игрище и състезания с магарета на улица "Витоша".
Тодоровден е още един повод да се докоснем до емоцията, която носят конете и да си пожелаем много спортни успехи през настоящата година, която е решителна за придобиване на квоти за участие в Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter