VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЦОНКО НА КЯР ОТ ЦСКА – ВИДИМА

Футбол

Кметът прибира парите от билети, червените плащат хотел и нафта на съперника. Градът чака 50 000 лв. от ядене и пиене
Кметът на Каварна Цонко Цонев накяри здраво от мача ЦСКА – Видима в неделя. Двата отбора ще играят на стадиона в крайморското градче заради лишаването на червените от домакинство. Цонко прави сметки да излезе на печалба от двубоя, затова покани двата отбора да играят там. Той поема всички разходи, но парите от билети остават за футболния клуб Калиакра. ЦСКА пък плаща нафтата и хотела на Видима.


- Разходите по двубоя са между 3 и 4 хиляди лева, основно за охрана – пресмята кметът. – Очаквам всичките 5000 места в стадиона да бъдат заети. Цените са по 2 и 3 лв., така че ще бъдем на печалба. Интересът в региона е голям, очакваме много хора от Добрич и Варна. Отделно пристига публика от София. За членовете на фенклуба на ЦСКА правим жест, ще гледат мача безплатно.
Град Каварна влиза във водовъртеж от спортни събития, подчерта кметът. В събота волейболистите на Калиакра играят в Черно море. В неделя е ЦСКА – Видима, а в понеделник футболният тим от Каварна приема Локо (Сф). Следващия уикенд Калиакра пък е домакин на Левски. За последно такова оживление в града имаше по Нова година, когато в Каварна пя Джон Уолтън от „Юрая Хийп”.
Поне 50 000 лв. се очаква да оставят в неделя в Каварна запалянковците, които ще пристигнат за мача. Това е добра новина за местната икономика в сезон, който не е курортен. Надеждите са, че всеки от дошлите за мача ще изяде и изпие поне 15 лв. на територията на общината. Отделно хотелите ще имат приходи от двата отбора. За Добруджанския регион това се явява едно от големите футболни събития. От всичките отбори само Калиакра е в „А” група, Добруджа и Доростол са във втора дивизия, а съседите от Балчик се отказаха да играят в „Б” група заради безпаричието.

В Каварна Евророма вика за Левски, БСП е от армейците

Град Каварна вече се разцепи за кого да вика на мача в неделя. Половината население на града са от ЦСКА, останалите са левскари. Тези от червения тим със сигурност ще отидат на стадиона, за да подкрепят своите.
В общинския съвет, където съветниците са общо 17 души, сини и червени също са разделени. Най-отявлените фенове на Левски са двамата съветници, представители на Евророма, които са избрани от махалата на малцинството „Хаджи Димитър”. Представителите на БСП начело с финансистката Боряна Тодорова пък викат за ЦСКА. Кметът Цонко Цонев също е привърженик на червените, именно той накланя мнозинството в полза на армейците от София.

Пътуват до морето с автобус и самолет

ЦСКА ще пътува за Каварна с две превозни средства – самолет и автобус. Червените тръгват първо за Варна с граждански полет днес следобед. На аерогарата в морската ни столица Милен Радуканов и футболистите ще бъдат посрещнати от клубния автобус, който ще извози отбора да Каварна за мача с Видима.
Армейците ще бъдат на двудневен лагер преди двубоя, като ще се тренира на осветление в часа на мача – 18,00.
ЦСКА ще се върна в София с автобуса си, защото няма удобни полети по това време.

   

в. "7 дни спорт"

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter