VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НАЧАЛО НА ТЪРГА - 18 ФЕВРУАРИ ОТ 10 ЧАСА


 

 

 

"ЦЕНТЪР СПОРТ" ОБЕДИНИ 9 ЗВЕЗДИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ В БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

От 18 февруари можете да наддавате за личните предмети на спортните ни звезди, всички средства ще отидат за лечението на 4-годишната Алекс от Добрич

Девет звезди на българския спорт, карали ни през годините да тръпнем пред телевизорите и да плачем от радост всеки път, когато българското знаме се издигне най-високо на пилона, се включват в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Таня Богомилова, Невяна Митева, Матей Казийски, Станка Златева, Симона Пейчева, Веселин Топалов, Екатерина Дафовска, Григор Димитров и Детелин Далаклиев се обединиха около инициатива, организирана от собственика на сайта "Център спорт" и репортер във вестник "Нова добруджанска трибуна" Руслан Йорданов.

Той ще организира търг в интернет с лични предмети /фланелки, плувни шапки, бухалки, очила, шах и др./ с автограф на олимпийските ни, световни и европейски шампиони - повечето от тях избирани за Спортист №1 на България през последните години. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на родителите на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. Досега семейството и приятелите на детенцето са събрали над 15 хиляди лева чрез различни кампании, подкрепени от певци, училища и детски градини, политици, медии и цялата общественост на Добричка област

Любителите на спорта и бизнесмени ще имат уникалната възможност да наддават за бялата плувна шапка с трибагреника на олимпийската ни шампионка от Сеул 1988 Таня Богомилова, която същата година бе избрана и за Спортист №1 на България. Плувна шапка е предоставила и другата ни златна рибка в историята на родното ни плуване - Невяна Митева. Двете плувкини са дарили и чифт очила. Настоящата най-добра спортистка на страната ни Станка Златева се включва в благородната кампания със свое трико, с което е ковала победите за България по големи състезания. В търга ще участва и фланелка на една от най-големите звезди на световния волейбол Матей Казийски. Тенисист №1 на България Григор Димитров също изпрати в Добрич своя фланелка с автограф. Олимпийската ни шампионка в биатлона от Нагано 1998 г. и Спортист №1 на България през същата година Екатерина Дафовска подпомага инициативата със стартов номер от Холменколен.  Световната ни шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева се включи в търга със свои бухалки.

Гросмайстор Веселин Топалов, който е световен шампион по шахмат и Спортист №1 на България за 2005 година, предостави шах. Златният медалист от шампионата на планетата в Милано и Спортист №1 на страната ни за 2009 година Детелин Далаклиев също е дал съгласие да подкрепи благотворителната кауза.   

Кампанията ще се проведе в сайтовете centersport.org и ndt1.com. Аукционът ще започне на 18 февруари от 10 часа и ще продължи 7 дни - до 12 часа на 25 февруари. Идеята е Седмицата на доброто да се превърне в традиция, като през следващите години със средствата от продадените предмети на топ спортисти да се подпомагат талантливи състезатели от Добрич. 

Профилът на Алекс във Фейсбук е "Да протегнем на Алекс ръка!".

Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка:

IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter