VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

"РОЛАН ГАРОС" ОСТАВА ДОМАКИН НА ОТКРИТОТО ПЪРВЕНСТВО НА ФРАНЦИЯ ПО ТЕНИС

Тенис

Откритото първенство на Франция по тенис ще запази своя прякор "Ролан Гарос", защото ще остане да се провежда на едноименния комплекс. Френската федерация отхвърли останалите предложения за домакинство на турнира от Големия шлем.


Три кандидата от покрайнините на Париж предлагаха домакинство след 2016 г. Но и трите предложения се оказаха доста скъпи, тъй като там трябва да се строят кортове от нулата.
"Подкрепяме проекта да се създаде нов комплекс "Ролан Гарос" чрез разширяването и модернизирането на настоящия в Порт д'Отьой", се казва в официално съобщение на федерацията.
Федерацията отхвърли Гонес на първия кръг на гласуване, докато проектът в близост до двореца Версай отпадна на втория тур. "Ролан Гарос", който е разположен в западен Париж, получи 2/3 от гласовете на третия заключителен кръг, като победи офертата от източното предградие Марн-ла-Вале. Там се намира парижкият "Дисниленд".
"Ролан Гарос" е неофициалното название на Откритото първенство на Франция, тъй като домакинства от самото начало преди 86 години. Комплексът е разположен на 8.5 хектара, по-малко от половината от размера на "Ол Инглънд клъб", домакина на "Уимбълдън".
Това е най-малкият от четирите тенис комплекса, които домакинстват турнири от Големия шлем. Очаква се новият разширен комплекс да се простира на 13.5 хектара. Сред идеите за реновация е и построяването на подвижен покрив над централния корт "Филип Шатрие" и изграждането на нов корт за 8000 зрители.
Разходите за реновацията на "Ролан Гарос" се оценяват на около 250 милиона евро, докато останалите проекти щяха да струват между 470 милиона и 800 милиона евро.

Дневник

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter