VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НАД 1,3 МЛН. ЛЕВА ЗА СТАДИОНА В БАЛЧИК

Футбол

Над 1 милион и 300 хил.лв. са средствата за реконструкция на стадиона в Балчик, които са заложени за тази година. Договорът с изпълнителите е вече подписан, очаква се да излезе строителното разрешение, информира кметът Николай Ангелов.


Причината за забавянето е, че в проекта има предвидено изграждане на трафопост и е необходимо съгласуване с “Е.ОН България”. Основният проблем да не може да бъде лицензиран стадионът за мачовете е, че няма достатъчна ширина на терена – не ни стигат 4 м, посочи Ангелов. Той обясни, че от страната на болницата ще бъде съборено всичко и разширението ще бъде за сметка на трибуните. След това ще бъде направен отново дренаж на терена.  Скатът няма да бъде взривяван, малко ще се загуби от чара на стадиона, но седалките ще станат така, както трябва – сподели кметът. За да могат да се съберат 3000 зрители, от страната на дерето ще бъде изградена допълнителна секция – метална конструкция със седалки.

Ангелов има идея в бъдеще да бъде направено още едно игрище с изкуствена настилка, като след него идва ред на спортна зала.

Първата копка за старта на работата ще бъде направена в началото на месец март, а на публично място ще бъде изнесен проектът на новото спортно съоръжение.

Текст Марияна Върбанова

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter