VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НОВА МАНИЯ В ДОБРИЧ, СВАЛЯТ КИЛОГРАМИ С "ДИСКОТЕКА НА КОЛЕЛА"

Колоездене

Мъже и жени повдигат тонус и горят килограми в най-новата мания в Добрич, наречена байкспининг. За практикуването на новия вид спорт няма възрастови ограничения. В момента най-малкият посетител е на 10 години, а най-големият - на над 60-годишна възраст.


Спинингът е групово аеробно ориентирано занимание. Провежда се като организирано каране на специално пригодени за случая колела, наречени спинери. Участниците в спининг сесията преминават през различни етапи - изкачване, спускане, спринтове и др.
Спинингът развива силно, издръжливо и здраво сърце, моделира ръце, крака, бедра, корем, стяга и прибира задните части. Най-големият плюс при жените е, че атакува целулита, а при мъжете - изцежда ненужните мазнини и оформя мускулите правилно. Тренировките са с продължителност от 45 до 90 минути. Започва се с 10 минути загрявка, след което кипи сериозната работа - основната аеробна част на спининг занятието. На финала инструкторът отделя 5 минути за възстановяване - плавно сърдечният ритъм на участниците се връща обратно до стойностите, характерни при започването на часа.
В Добрич спининг занятията се провеждат в спортната зала на "Изида" в градски парк "Св.Георги". Инструктор е двукратният победител в Обиколката на България по колоездене Красимир Коев. Професионалният колоездач гори калориите и извайва телата на участниците в тренировките по специална програма, разработена от спортния лекар на бившия  му отбор в  Португалия. Тренировката се превръща в шоу, както за всички желаещи да вземат участие  в занятието по спининг, така и за самия треньор.
Докато въртят педалите, желаещите да изваят тялото си, слушат хитова музика за ритъм и правят гимнастически упражнения. В някои европейски държави неслучайно наричат спининга "дискотека на колела".
По време на занятието участниците в спининг сесията имат възможност да следят за пулса си и степента на спортно си представяне на видеостената пред тях. Инструкторът също следи състоянието на всеки и при нужда контролира натоварването. Краси гарантира, че ефектът е страхотен, а редовните посещения гарантират стройна и здрава фигура.
Първите, които комбинираха фитнеса със спининга заявяват, че се чувстват  още по-свежи и заредени с енергия след тренировките.
След месец-два ще се сформира и майсторски клас, който включва акробатични изпълнения.

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter