VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЪЛГАРИТЕ ЗАВЛАДЯХА САНТА БАРБАРА, ПИШАТ КАЛИФОРНИЙСКИТЕ ИЗДАНИЯ

Тенис

Юношеският тенис в България има много млади таланти, които напомниха за себе си през миналия месец. Както вече сайтът на БФТ писа, трима от шампионите на България до 12- и 14-годишна възраст спечелиха титлите от 47-то издание на тенис турнира в Анахайм, част от американския календар. С трофеите от Анахайм си тръгнаха Калоян Вълчев и Виктория Бърдарова при 12-годишните и Вивиян Златанова при 14-годишните.


Мартин Атанасов пък стигна до финал, но го загуби именно от Вълчев.
Доброто представяне на българите привлече вниманието на местните медии в Калифорния, в резултат на което изданието "Президио спортс" им посвети цял материал.

През декември академията на главния треньор Димитър Язаджиев "Оушънсайд Скул ъф Тенис" прие на двуседмичен подготвителен лагер шест тенисисти при 12 и 14-годишните с класиране в международните ранглисти, четири от които шампиони на България в съответните възрастови групи, пише "Президио спортс". Това бяха Виктория Бърдарова, Вивиян Златанова, Калоян Вълчев и Андрей Алауи. Лагерът беше награда за шампионите ни до 12 и до 14-годишна възраст като част от стратегията на Българска федерация тенис за подпомагане на млади таланти.
Юношите започнаха своята подготовка именно на турнира в Анахайм. Ако кажем, че играчите записаха високи резултати, би било абсолютно подценяване на успеха им, посочва Грейс Флинтърман от спортното издание. Защото петима от шестимата състезатели се класираха за полуфиналите, а три от тях бяха коронясани като шампиони на турнира.След състезанието българските тенис надежди си партнираха с учениците на Димитър Язаджиев, докато бяха на обучение в академията. Състезателите имаха занимания с професионалисти. Тренираха от 9 до 12 сутрин, след това от 13 до 16 часа под строг режим. Изучаваха както специфични удари, така и психологическите аспекти на играта. Играеха контролни срещи със спаринг партньори, а всеки ден задължително правеха по едночасова фитнес тренировка.

"Най-хубавото нещо беше възможността за играчите да се обучават, да се конкурират и да се социализират сред високо мотивирани и съсредоточени състезатели, които вече печелят големи турнири. Виждам колко положително в действителност беше влиянието на това посещение за тенисистите от "Оушънсайд Скул ъф Тенис", казва директорът на академията Димитър Язаджиев.
 


Той признава, че добрата съвместна работа с Българска федерация тенис и с българските треньори е причината за успеха на лагера. Двете страни вече имат планове за осъществяването на подобен лагер и през 2011 година. "Тази идея е страхотна за българските топ състезатели, както и за младите тенисисти от Санта Барбара, тъй като им дава възможност да развиват своята увереност. Тук те са изправени пред нови предизвикателства и се запознават с различните аспекти на тениса."

Надеждата на Язаджиев е да приема и обучава в своята академия още повече млади тенисисти от цяла Европа. Защото от една такава подготовка децата могат да извлекат много знания и умения, които да им помагат в кариерата им оттук нататък. 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter