VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

20 ФУТБОЛИСТИ НА ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА НА ДОБРУДЖА

Футбол

20 футболисти взеха участие в първата тренировка на Добруджа. Заниманието бе проведено в лекоатлетическата зала в спортен комплекс "Добротица", където играчите имаха бегови упражнения.  


“Започваме в Добрич. Евентуално може да отидем в Каварна – не е сигурно още. Трябва да отида и да видя условията. Най-важното е, че всички момчета са здрави, поддържали са форма. Надявам се през новата година отборът на Добруджа да се представи още по-добре. За нови попълнения не сме разговаряли с никой. С Милен Петков разговарях веднъж, но не ми е дал отговор. В момента е в Гърция. Ако се наложи ще се търси заместник на Наско Димов, който без да ме предупреди не се яви на първата тренировка и не знам къде е. В цивилизования свят се информира ръководството когато искаш да си търсиш нов отбор. Той е необходим на отбора, но на този етап все още не знам как ще процедираме, ако Наско Димов не си намери отбор в Германия”, сподели Божилов.
Наставникът посочи, че в Каварна може да отидат от 17 до 30 януари. На 30-и ще играят контрола в Бургас срещу местния Черноморец.
“След това се прибираме в Добрич за контролите – с Берое, Черноморец (Балчик), Светкавица (Търговище), с отбори – стабилни, професионални. Евентуално ще търсим още две контроли. Може би по-нататък със Спартак (Вн) и ако може с Тополи да изиграем една преди първенството. Имаме две свободни дати. За спаринг срещи ще преговаряме с отбори, които ще участват в Албена къп”, добави треньорът на "жълто-зелените".
“Виждате, че в цяла България кризата удря всички отбори. И ние трябва да имаме търпение към ръководството, което полага необходимите усилия да изчисти всички задължения”, призна Божилов.
Той сподели още, че очаква отборът да се представи по-добре през пролетния дял. Надява се стадион “Дружба” да започне да се пълни, а отборът да се нареди сред първите 4-5 отбора.
На първата сбирка на отбора присъства и клубният шеф Валентин Василев, който e успокоил момчетата, че ще получат всичките си възнаграждения. Той запозна медиите, че лично поема финнасирането на отбора през следващите два месеца.
“До приемането на общинския бюджет поемам изцяло издръжката на отбора за заплати и подготовка. Миналата седмица се срещнах с кмета на Добрич Детелина Николова и я информирах за средствата, които са необходими за клуба. Представил съм разчет - на минимума, с много големи лишения и съкращения, за да изкараме годината. Искаме реални неща. Става въпрос за годишен бюджет между 600 и 700 хиляди лева, които искаме общината да ми даде”, заяви Валентин Василев.
Той призна, че няма други бизнесмени от Добрич, които да имат желание да вложат пари във футболния клуб и по този начин да помогнат на отбора. На този етап има бизнесмени, които оказват само частична помощ. “Говорили сме с хора с финансови възможности, но искат да видят как ще се представим през пролетта. Надявам се да играем добре, да върнем публиката на стадиона, и след това да можем да искаме бизнесмените да ни помогнат”, каза Василев. Той посочи, че целта при юношите е да спечелят медали, тъй като имат потенциал и голямо желание да се атакува призовата тройка. Тимът, воден от Валентин Ангелов, е на 4 точки от втория в класирането Славия в Елитната група при юношите до 19 години. Финансовият благодател подчерта, че изцяло осигурява издръжката на юношите старша възраст. 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter