VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ КЛУБОВЕ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Вдигане на тежести

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
От ваше отворено писмо, изпъстрено с остри думи, разбирам, че подготвяте протест пред министерството на физическото възпитание и спорта. Позволявам си да ви уведомя, че чукате на грешната врата.
Разбирам вашето огорчение от моментната ситуация в българските щанги, но категорично отказвам да поема отговорност за нея.


Водете вашата битка, но не го правете през ръководеното от мен ведомство. Защото нито аз, нито някой от моите починени е гласувал при избора на вашия президент по време на Общото събрание. Това, драги клубове, сте направили точно вие! Защо тогава никой не се сети да провери какъв устав се гласува и при несъгласие с него да го обжалва? А сега плачете на рамото ми и ме заплашвате със смръщени физиономии и нелицеприятни слова. Не става така!
От началото на моя мандат лягам и ставам с мисълта за проблемите, които всички вие като общност създадохте в любимия ви спорт. Защото съм наясно с успехите и престижа, които сте носили на страната ни през годините и ме боли от това, което се случва.
Но категорично отхвърлям упреците за бездействие от страна на МФВС. Както прекрасно знаете, заради многобройните нарушения отказах да подновя лиценза на Българска федерация вдигане на тежести и заради това мое решение в момента се води дело, което е към своя край. Целият ми екип е мобилизиран да търси начин, по който всички клубове да получат полагаемите им се субсидии. Проверих може ли да стане през общини, спортните организации на МВР и Министерство на отбраната и какви ли още не варианти. Отговорът е: Не, не може! Законите не ми го позволяват. Единственият начин задължително минава през централата с президента, който вие сте избрали – Антон Коджабашев. Защото докато приключат делата това е лицензираната федерация, която има право да администрира вашия спорт. Искрено се надявам съдебната сага най-после да приключи, за да мога наистина да оправя кашата, която сами си забъркахте. Но преди това съм с вързани ръце, защото съм представител на държавата и съм длъжен да спазвам нейните закони.
И ви препоръчвам, когато дойде време за избор на ново ръководство много добре да помислите преди да гласувате. Защото всяка федерация си заслужава шефовете, които сама си избира.

С уважение,

СВИЛЕН НЕЙКОВ

Министър на физическото възпитание и спорта

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter