VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

АНТОН КОДЖАБАШЕВ ПРЕД "ЦЕНТЪР СПОРТ": ЦЕЛИМ СЕ В 5 ОЛИМПИЙСКИ КВОТИ

Вдигане на тежести

90% от лицензираните клубове изпратиха свои щангисти да участват на шампионата в Асеновград. Съдиите работят безвъзмездно, на свои разноски 
"Имаме възможност да се борим за 2-3 олимпийски квоти при мъжете и за 1-2 при жените. Целта ни през 2011 година е колкото се може по-скоро да възстановим лиценза на федерацията и финансирането, за да можем да насочим подготовката си за световното първенство в Париж", заяви днес за "Център спорт" Антон Коджабашев - президент на Българската федерация по вдигане на тежести, на която й бе отнет лиценза.


Той е категоричен, че колкото по-рано стане това, толкова по-бързо националният тим ще започне усилена подготовка за Лондон 2012 година. В резултат на протакането е изпусната първата възможност за атакуване на олимпийските квоти на отминалия световен шампионат.
"90 % от клубовете ни участват в започналия днес държавен отборен шампионат по вдигане на тежести в Асеновград. Близо 130 състезатели спорят за отличията. Те са от 17 от общо 21 клуба. Останалите не дойдоха поради липса на финанси. Чест прави на българските ни съдии, че дойдоха изцяло на свои разноски", каза още Коджабашев.
Клубовете коментираха пред "Център спорт", че организацията е много добра и са доволни, че благодарение на ръководството годината не е обявена за нулева.
При децата Атанас Йорданов от клуб Джим (Добрич) е първи в кат. до 35 кг с личен рекорд в двубоя с 90 кг (35+55). Втори остана съотборникът му Денис Демир също с лично постижение от 62 кг (27+35) в двубоя.      
Снимка: Антон Станков

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter