VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МЪЖЕ ИГРАЯТ В ЖЕНСКИ МАЧ

Футбол

Голям скандал се вихри в женския футбол в Африка след обвиненията, че мъже са участвали в женския турнир за купата на континента. Нападките са към тима на Екваториална Гвинея, носител на купата за 2008-а. Преди седмица отборът отново стигна до финала на турнира, но падна с 2:4 от Нигерия.


Веднага след мача треньорът на нигерийките Еучария Уче заяви: „Както и през 2008-а, за Гвинея играха най-малко двама мъже! Африканската федерация трябва незабавно да се намеси!”. Уче е притеснен, че порочната практика може да се пренесе и на световното в Германия догодина, което ще се отрази негативно на реномето на африканския футбол.

Три са футболистките със съмнение за техния пол – сестрите Салимата и Билигуиса Симпоре, както и голмайсторката Геновева Ананмо (на снимката). Освен Нигерия, ЮАР и Гана също са подали жалба по случая.„Трябва просто да имаш физически контакт с тях на терена, за да разберещ, че са мъже”, коментира ганайката Диана Амкомах.Една от заподозрените – Ананмо, играе за Йена в Германия, където е отбелязала 30 гола в 43 мача. От клуба категорично отрекоха обвиненията: „Чухме за тези съмнения. Аз лично ги намирам напълно абсурдни”, заяви директорът Маркус Етцел.Самата Ананмо коментира: „Още през 2006-а и 2008-а се появиха тези обвинения. Тогава си направих тестове, въпреки че ги намирам за оскърбителни.”

в. "Монитор"

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter