VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

"А" ГРУПА НА 19-О МЯСТО В ЕВРОПА

Футбол

Първенството е по-силно от сръбското, но по-слабо от румънското
"А" група се нарежда на 19-о място по сила в Европа. Класацията е на Международната федерация по футболна история и статистика. Тя не е за годината, а за последното десетилетие - обхваща периода от 2001 г. до 2010 г.


В света пък българското първенство е с 9 места по-надолу - на 28-о място. Класацията се прави по сложна схема - изчислени са постиженията на петте най-добри отбора във всяка страна, както и постигнатото от тях в евротурнирите.
Логично, на първите пет места в Европа са първенствата на Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Също логично, пред "А" група се нареждат съседите Турция и Гърция. Пред нас е и Румъния, но след нас е Сърбия. За всичко това си има обяснение - клубовете в Турция и Гърция разполагат с огромни ресурси, бюджетите им са големи и затова отборите им участват редовно в Шампионската лига. По този път преди години тръгна и Румъния. Сърбия пък избра друг модел - футболът в страната е слаб, защото местните произвеждат млади таланти, но бързо ги продават в чужбина. При това на висока цена.
В световната класация "А" група пада, тъй преди нас се нареждат 11 първенства от Южна Америка. Най-напред - на четвърто място, е шампионатът на Бразилия.
Надежда Кърликова, вестник "7 дни спорт"

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter