VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЗИДАН: АЗ ТРЕНЬОР? ЗАЩО НЕ

Футбол

Легендарният французин Зинедин Зидан даде интервю за "La Parisien", в което намеква, че не е далеч от старта на треньорската си кариера.
Предлагаме ви неговото мнение по част от най-интересните въпроси...
- Харесва ли ви новата Франция?
- Тя е млада, талантлива и има добро бъдеще. На нея просто й трябва отново да си върне спокойствието и увереността, които донесе Лоран Блан. Играчите се вслушват в думите му, а опитът на Лоран и кариерата му дават необходимия авторитет. Иска ми се да видя нашия отбор по-нагоре от 27-ото място, което заема в ранглистата на ФИФА.


- Може би на отбора липсват лидери като вас?
- Не бива нещо специално да се изисква от определен играч, за да го назначим за лидер. Това трябва да става от само себе си. Блан се опитва да покаже на всеки, че е важен за отбора. Никога не съм си поставял за цел да стана лидер, това стана постепенно. В подобни случаи и резултатите са по-добри.

- Длъжна ли е Франция да приеме испанската философия на играта?
- Аз съм привърженик именно на този футбол, в който има повече игра и по-малко физика. Освен това испанците дават по-добър пример не само във футбола. Те печелят в почти всички спортове, а това безспорно е впечатляващо.

- Някога ще станете ли треньор?
- Преди три години щях да ви отговоря отрицателно. А сега - защо не? Възможно е след няколко години да опитам да предам своите знания и опит на младите.

- Какви са шансовете на сина ви Енцо да стане професионален футболист?
- Който ви каже, че 15-годишно момче ще стане професионален игра, е просто фантазьор. За мен е важно да гледат на него като на личност, но с тази фамилия това няма да е лесно и той добре разбира всичко това. Засега футболът за Енцо е само развлечение. Но ако всичко това се получи, татко ще бъде доволен.

hotnews.bg

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter