VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НА 19 ОКТОМВРИ ЩЕ БЪДЕ ТЕГЛЕН ЖРЕБИЯ ЗА ДВАТА ЕШЕЛОНА ОТ НАЦИОНАЛНА ВОЛЕЙБОЛНА ЛИГА - МЪЖЕ

Волейбол

На 19 октомври 2010 г. (сряда) в 15.00 часа в централата на Българска федерация волейбол ще бъде изтеглен жребия за предстоящия шампионат на Национална волейболна лига – мъже, състояща се от 12 отбора в Суперлигата и 8 във Висшата лига.
Дванадесетте отбора, които ще мерят сили в Суперлигата, са: ЦСКА, “Лукойл Нефтохимик”, “Левски Волей”, “Пирин Балканстрой”, “Арда” – Кърджали, “Марек Юнион Ивкони”, “Калиакра” – Каварна, “КВК Габрово”, “Славия”, “Монтана”, УНСС и “Черно Море – БАСК”.


Осемте участника във Висша лига са: “Дунав” – Русе, “Миньор” – Перник, “Виктория волей” - Пловдив, “Тетевен Волей”, “Ботев” - Луковит, Национален отбор Кадети, Добротица – Добрич и “Хайстер Волей ЛТУ” – София.
Решението за увеличаването на участниците в Суперлигата до 12 отбора е на ръководството на Националната волейболна лига. То е продиктувано от желанието на повече отбори да участват в Суперлигата, което съвпада и с целите на ръководството на НВЛ от следващия състезателен сезон 2011/12 съставът на Суперлигата да бъде увеличен до 12 участника.Радващо е и желанието на по-голям брой отбори да се състезават във Висшата лига.
През миналия сезон те бяха 7, а сега за влизане в елита ще се борят 8 волейболни тима. От ръководството на Националната волейболна лига обясняват още, че ако за Суперлигата беше запазена схемата от миналия сезон с 8 отбора, то тогава във Висшата лига трябваше да се конкурират цели 12 отбора. Към момента това все още е непосилно за по-скромните финансови възможности за тимовете от втория ешелон.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter