VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КРАСИМИР КОЕВ: СПЕЧЕЛИХ ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ С ВЕЛОСИПЕД ЗА 10 ХИЛЯДИ ЕВРО

Колоездене

Интервю за "Център спорт" с добричлията Красимир Коев - победител в колоездачната обиколка на България през 1998 и 2010 г.

- Отпразнува ли вече успеха и къде?
- Успехът отпразнувах в неделя веднага след етапа. Сега ми предстои състезание в Португалия. Като се завърна целият отбор и спонсорът ми ще отпразнуваме подобаващо тази победа.
- С Петър Петров се изравни по брой спечелени обиколки на България. Вече двамата имате по 2 победи.  Той обаче има в своята състезателна кариера и участие в олимпиада. Ти имаш ли такава цел?
- Олимпиадата в Лондон е през 2012 г. Аз мисля година за година. Смятам да покажа още една година това ниво, което имам. След това ще мисля за олимпиада.


- За кой клуб ще се състезаваш през 2011 г.?
- Това ще се изясни през следващите месеци. Искам да остана в България и догодина да се постарая да имам трета победа. Да  направя хеттрик в колоездачната ни обиколка. За мен обаче най-важното е аз и семейството ми да сме здрави, да ми дават кураж, защото за жена ми не е много лесно да има колоездач у дома - постоянно съм по състезания.
- Ти достигна до победата в Обиколката на България благодарение на своя опит и професионализъм. Би ли представил и велосипеда, с който атакува върха?
- Велосипедът ми е Бианчи. Италиански е и е един от най-добрите в света.
- Каква е неговата стойност?
- 10 хиляди евро.
- На кого искаш да благодариш за успеха?
- На Младен Матеев и Милко Милков. Това са хора със спортни сърца, които искат колоезденето да се развива и които ми помогнаха много.
- Къде ще подредиш купата си?
- У дома има един кът с купи. Мястото на тази купа ще е до трофея от обиколката на България, който спечелих през 1998 г.

Видео от колоездачно състезание с участието на Красимир Коев
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter