VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЪЛГАРИЯ ДОМАКИН НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПРЕЗ 2011

Тенис

В края на лятото през следващата година България ще бъде домакин на петото Европейско първенство по плажен тенис. Това стана ясно след края на шампионата в Анталия, където взеха участие повече от 120 състезатели, а българският отбор бе представен с пълна квота от четири двойки.


Генералният секретар на федерацията Георги Дончев съобщи, че съществува вероятност в България да се организира и силен международен турнир, който да бъде подгряващ за голямата проява.
Провеждането на Европейския шампионат у нас е голямо признание за българския плажен тенис, който  този  сезон имаше изключително богат календар с близо 10 турнира. До това решение се стигна не само заради нашите чудесни плажове, но и поради отличното отразяване на Европейското първенство с видео и фото материали, публикувани на www.beachtennis-bg.com, за което БФТ получи специални поздравления от Международната тенис федерация ITF.
Евро 2010 премина при пълна хегемония на италианските двойки,  При мъжете поставените под №2 Алекс Мингози и Матео Марихела победиха водачите в основната схема и настоящи световни шампиони Алан Малдини и Лука Меликони, след като в изключително атрактивен мач се наложиха с  6-3 0-6 7-6(8). В срещата се видя най-доброто от този спорт - асове, светкавични реакции и плонжове.
Не по-малко интересeн бе и финала при жените, където Симона Бриганти и Лаура Оливери победиха Федерика Бачета и Джулия Спазоли с 6-2 7-5. В смесените двойки, където в спора за титлата отново застанаха два италиански отбора, спечелиха Бриганти - Мингози, наложили се  със 7-6 7-6 Меликони - Спазоли.

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter