VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОФИЦИАЛНО: БЪЛГАРИЯ СЕ КЛАСИРА ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2011 В ЛИТВА!

Баскетбол

Националният тим  по баскетбол ще играе отново на Европейско заради решение на ФИБА-Европа


Днес в Истанбул на заседание на Изпълнителния комитет на ФИБА-Европа е било взето решение отборите - участници на Европейското първенство по баскетбол да бъдат увеличени на 24 още от следващата година. Това автоматично означава, че националният отбор на България ще се класира за турнира в Литва през 2011-а, тъй като възпитаниците на Росен Барчовски завършиха квалификациите с едни от най-добрите показатели.
Специално пред Sportal.bg информацията бе потвърдена от президента на БФБаскетбол Михаил Михов, генералният секретар на българската централа Елеонора Рангелова, както и изпълнителният директор Георги Глушков.
Освен "трикольорите", място на Евробаскет 2011 ще си осигурят съставите на Полша и Грузия, които бяха в нашата група "С" и също бяха на крачка от класиране. Нашите завършиха квалификациите с 4 успеха и 4 загуби, но все пак оставиха след себе си сочения от самото начало за фаворит отбор на Полша.
По новата система за Евробаскет 2011 се класират всички тимове завършили на 3-о и 4-о място в трите групи от квалификациите, както и вторият от група "C". Трите тима, завършили на 5-о място отиват на допълнителна квалификация за оставащите 2 места, които попълват бройката от 24.
Подобно класиране на практика е от служебен характер, след като нашите завършиха трети в потока. По тазгодишната система за Евробаскет 2011 се класираха първите три отбора - лидери в групите и двата най-добри втори от тях. От "българската" група се класира тима на Белгия, който приключи кампанията с 6 успеха и 2 загуби.
Рачо КОЛЕВ, пратеник на Sportal.bg в Истанбул

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter