VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СУМИСТИТЕ НИ ГОТОВИ ЗА ТИТЛИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ИГРИ НА БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ В ПЕКИН

Борба

Четиримата български национали по сумо Анна Методиева, Цветана Божилова, европейският шампион Стилян Георгиев и Тодор Джуров пристигнаха в Пекин, където им предстои участие на Световните игри на бойните спортове. Както вече "Център спорт" Ви информира, форумът е от 27 август до 4 септември, а сумо схватките са в рамките на първите два дни.


Дамите ни ще имат първо схватки на дохиото в голямата зала на Китайския аграрен университет. Съоръжението за 6000 души бе домакин на турнира по борба от Летните олимпийски игри през 2008 година. Четиримата ни гиганти са подготвени за титли и по пътя към почетната стълбичка в Китай ще трябва да се справят със съпротивата на останалите общо 76 сумисти. Сред допуснатите до участие са част от най-добрите тежкоатлети от цял свят, световни и европейски медалисти. Целенасочената подготовка за схватките в Пекин бе в София и Варна през цялото лято.
Стилиян Георгиев след европейската си титла от шампионата на Стария континент във Варна през месец май, сега ще се опита да спечели и отличие от Световните игри, като до сега в кариерата си е четирикратен световен вицешампион, носител на Световната купа, на Европейското първенство в Швейцария през 2009 година взе сребърен медал за четвърти път. Роденият в Добрич състезател е познат и като "Лъвското сърце" е участвал в турнири в различни американски градове, а през септември спечели първотомясто на надпреварата в Атланта. От години той живее в САЩ, но продължава да се състезава за българския национален отбор. Това бе причината той да пътува за Пекин директно от САЩ за разлика от другите ни трима сумисти, които от София минаха през Москва към Китай. Тодор Джуров е носител на Световната купа, европейски шампион,вицесветовен шампион.
При дамите ни Анна Методиева е европейскашампионка от Лозана`2009, вицесветовна шампионка, носителка на бронзов медал от Световна купа, а опитната Цветана Божилова е доказвала вече над 10 години класата си и на дохиото, а през месец май взе сребърен медал от Евро`2010.
Световните игри на бойните спортове включват състезания в 13 бойни изкуства, сред които айкидо, бокс, джудо, карате, кендо, кикбокс, муайтай, самбо, сумо таекуондо, борба и др. Освен състезателен характер, форумът ще включва културна програма, която също ще отразяват социалните и културните ценности на тези спортове и борба като цяло. Във всеки едни спорт се допускат до 80 участника от двата пола от цял свят, които първо минават през квалификации. Тимът на България по сумо е най-многочислен в сравнение с представителите ни в другите спортове.
В турнира по джиу джицу ще се състезава Златко Цвятков (кат.до 62кг), в борбата са заявени Светлозар Савов и Александър Каменов, от самбото квоти имат Сашо Евтимов, Калина Стефанова, Ваня Иванова и Благой Иванов и от айкидото - Силвия Мартон.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter