VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ИВАН ПЕТКОВ: НАДЯВАМ СЕ ДА ОСТАВИМ НЯКАКВА СЛЕДА, ДА НЕ СМЕ ОТБОР-ЕДНОДНЕВКА

Футбол

Нападателят Иван Петков е една от емблематичните фигури в тима на Калиакра. Известен с колоритния прякор „магарето”, екстравагантна прическа и неукротим нрав – той е един от футболистите, които имат заслуга за влизането на отбора в А група. От четири години защитава цветовете на българското Каляри, а головете с глава са негова запазена марка.
Броени дни преди старта на първенството 25-годишният футболист говори за емоциите и очакванията от дебюта на тима от Каварна. В интервю за клубния сайт Петков изрази надежда, че неговият отбор ще се престави достойно и ще покаже най-доброто от себе си.


- Вече четвърта година играеш за Калиакра, настрои ли се за А група?
- Да, настроих се и свикнах с мисълта, че вече сме в елита. Доста време мина, борихме се много и най-накрая постигнахме целта си. Осъществихме една мечта, която бе толкова важна за всички. Надявам се да оставим някаква следа, да не сме отбор еднодневка.
- Чак на третия път успяхте да покорите този връх, какво не ви достигаше досега?
- Не ни достигаха много неща, някои от които не се решават на футболния терен. Не ни достигаха точки и най-вече късмет. Първата година загубихме баража, втората завършихме трети, но ето че най-после правдата възтържествува и ние сме в А група.
- Повечето от вас не сте играли в елита, ще се справите ли с напрежението?
- Така е, повечето момчета нямат този опит. Все пак в мачове като тези срещу Локо (Пловдив) и Черно море се видя, че дяволът не е толкова черен. Убеден съм, че с помощта на новите попълнения ще се справим.
- Какво е мнението ти за новите футболисти, как ги приехте в отбора?
- Смятам, че са добри футболисти, момчета и приятели. Приехме ги добре и вече са част от колектива. Надявам се в Каварна да защитят имената, които имат.
- Как премина лятната подготовка, усеща ли се вече някаква разлика?
- Определено има разлика, макар че още не се е усетило напрежението. Остават само няколко дни до първия мач срещу Славия. В отбора има опитни футболисти, които са играли в А група, надявам се те да помогнат на отбора да се справи с това напрежение.
- Започвате с изключително тежка програма, какви са очакванията ти?
- Надявам се да се справим и да излезем с вдигнати глави от тези мачове. Предстоят ни три тежки гостувания в София. За мен важното е да се представим достойно, да покажем най-доброто от себе си, независимо от резултатите.
- Не се представихте убедително в контролите, ще оправдаеш ли очакванията към всеки нападател – да вкарваш голове?
- Да, вярвам, че ще мога. В контролите нямах късмет, а и имаше доста натрупана умора. Надявам се в първенството да оправдавам доверието, което ми се гласува и по този начин да радвам феновете в Каварна – както е било досега.
- Как се сдоби с колоритния си прякор?
- Вили Вуцов ме наричаше „магаре” и прякорът си ми остана от него. Лично аз не знам, каква е причината.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter