VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТРЕНЬОРЪТ НА КАЛИАКРА: СИЛАТА НИ ЩЕ БЪДЕ В КОЛЕКТИВА

Футбол

Има настроение по време на тренировките, доволен съм от старанието и атмосферата в отбора. Това заяви старши треньорът на Калиакра Филип Филипов, който даде интервю за официалния сайт на клуба. Няколко дни след старта на лятната подготовка специалистът говори за селекцията, своите изисквания и очаквания от първенството.


-  Приключихте ли със селекцията и намерихте ли всичко, което ви е необходимо?
-  В общи линии може да се каже, че селекцията приключи. Имах желание да привлечем още един централен защитник, който да притежава по-голяма бързина, но не се получи. На този етап това е. Има трима футболисти, които са на проби, в събота след двустранната игра ще се реши тяхното бъдеще.
-  Какви са впечатленията ви след първите проведени тренировки?
-  С новопривлечените футболисти определено се вдигна нивото на отбора. Има настроение по време на тренировките, личи си класата. Доволен съм от старанието, което полагат момчетата както и от цялостната атмосфера. Целта ни сега е да проведем една добра подготовка. Не мисля, че ще срещнем проблеми от спортно-техническо естество.
-  Кои са основните неща, върху които ще наблегнете по време на лятната подготовка?
-  Основното е да направим хомогенен отбор. Ще се работи върху изчистване на схемата, както и върху връзките между отделните линии. Необходимо е време да се сработят всички футболисти и да се стиковат нещата.
-  Ще изиграете девет контроли, защо сред съперниците ви липсват по-именити отбори?
-  По време на лагера, който ще проведем в Трявна разполагаме с ограничен избор на съперници. Освен това въпреки че взехме доста класни играчи ни е необходимо време да изчистим схемата. Спряхме се на по-леки противници и смятам, че този избор е най-удачен за момента. Ще влезем подготвени в първенството. Освен това за да играем срещу наистина класни съперници, трябва да проведем лагер в чужбина.
-  Доволен ли сте от тежкото начало на първенството, което ви определи жребият?
-  Наистина жребият не е никак лек, но моето желание е да играем по еднакъв начин – без значение, дали мачът е тук в Каварна, в София или в някой друг град. Във всеки един двубой ще преследваме победата и както се казва – нека по-добрият спечели. Тези тежки мачове така или иначе трябва да се изиграят, така че с една добра подготовка ще се справим.
-  Кои са предимствата на Калиакра и какво очаквате от дебюта на отбора в А група?
-  Иска ми се да играем наистина добър футбол, във всеки мач да показваме техника, бързина и скорост. Имаме добри футболисти в средата на терена, както и на всеки един пост. Силата ни ще бъде в колектива, така че смятам, че ще се представим на ниво.

fckaliakra.com


Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter