VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЛИКВИДИРАТ ПФК „ДОБРУДЖА”, ОТДАВАТ СТАДИОН „ДРУЖБА” НА ТЪРГ

Футбол

Решение за прекратяване на ПФК „Добруджа” АД и за откриване на производство по ликвидацията му от началото на 2011 година взе на заседанието си днес Общинският съвет в Добрич.


Бе определен шестмесечен срок за ликвидация на дружеството, а негов ликвидатор ще бъде Галин Донков Гинков, който ще получава месечно възнаграждение от 600 лева.
Докладната записка бе внесена от кмета Детелина Николова. Тя припомни, че дружество ПФК “Добруджа” АД е регистрирано през 2000 г. То е с основен предмет на дейност управление на професионален футболен отбор, поддържане и използване на спортни обекти и съоръжения и други тренировъчни, състезателни и организационно – административни дейности, свързани с упражняването и развитието на футболният спорт. С решение от април 2000 г. Общинският съвет апортира в капитала на ПФК “Добруджа “ АД за срок от 10 години няколко общински имота, сред които Централния кооперативен пазар (без халите), магазин по бул. “25-ти септември” № 5, Гостилница и Хан в АЕМО “Старият Добрич”. Две години по-късно местният парламент е дал съгласие за апорт и на паркинг и Център за базарна търговия. Десетгодишният срок на вещното право на ползване на имотите изтича на 30 август тази година. Това налага собственикът да вземе решение за по-нататъшното управление и стопанисване на тези имоти. Кметът заяви, че предстои през есенните месеци да внесе в Общинския съвет предложение за управлението на тези имоти.
Тя подчерта, че досегашната практика на финансиране и развитие на футбола в общината не се е наложила като удачна. Затова тя предлага в общинският бюджет за 2011 година да се планират и утвърдят средства за развитие и издръжка на футбола. Тъй като в бюджета за тази година такива няма предвидени, предложението й, а и решението на Общинския съвет, бе процедурата по ликвидация да започне от 1 януари 2011 г. Дотогава дружеството ще продължи да финансира футболния клуб.
Общински съветници поискаха и информация как си кореспондират решенията от заседанието на местния парламент за прекратяване на ПФК „Добруджа” АД и за отдаване под наем за срок от пет години на стадион „Дружба”. Кметът обясни, че изрично условие в конкурса за отдаване под наем на стадиона, ще е кандидатът да е футболен клуб, който е регистриран да упражнява футбол в община Добрич. Оказа се, че такъв е само футболен клуб „Добруджа 1919”. „Това е вариантът клубът да бъде лицензиран – той трябва да има собствен терен или договор за наем на такъв”, коментира Д. Николова. Решението се взема по предложение на изпълнителния директор на футболен клуб „Добруджа 1919”. Той е поискал на клуба да се предостави под наем стадион „Дружба”. Изискването е стадионът да отговаря на изискванията за провеждане на футболни срещи от такъв ранг, да разполага с решение на комисия за годността му и да дава възможност за ползване на официални мачове и тренировки от представителния отбор и от юношите старша възраст.

ndt1.com
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter