VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

РЕШАВАТ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ПФК „ДОБРУДЖА”

Футбол

Предложение за прекратяване на ПФК “Добруджа” АД, ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет следващата седмица кметът Детелина Николова. Тя ще предложи още да се открие производство по ликвидация на дружеството, считано от 01.01.2011 година като за ликвидатор се определи Галин Донков Гинков с месечно възнаграждение от 600 лева.


Очаква се на заседанието си общинските съветници да задължат кмета да представи за утвърждаване от Общински съвет предложение за стопанисване и управление върнатите на общината имоти предмет на непаричния апорт вещно право на ползване от ПФК “Добруджа” АД.

Припомняме, че дружество ПФК “Добруджа” АД е регистрирано през 2000 г. То е с основен предмет на дейност управление на професионален футболен отбор, поддържане и използване на спортни обекти и съоръжения и други тренировъчни, състезателни и организационно – административни дейности, свързани с упражняването и развитието на футболният спорт. С решение от април 2000 г. Общинският съвет даде съгласие за участие в увеличаване на капитала на ПФК “Добруджа “ АД с непаричен апорт на вещно право на ползване за срок от 10 години с няколко апетитни общински имота като Централния кооперативен пазар (без халите), магазин по бул. “25-ти септември” № 5, Гостилница и Хан в АЕМО “Старият Добрич”. С решение от 2002 г. Общинският съвет даде съгласие за участие в увеличаване на капитала на ПФК “Добруджа “ АД с още апортирани имоти, сред които паркинг и Център за базарна търговия.

Тъй като 10 годишния срок на вещното право на ползване изтича на 30 август тази година се налага собственикът на имотите да реши как те ще се стопанисват.

В докладната записка на кмета се отчита, че досегашната практика на финансиране и развитие на футбола в общината не се е наложила като удачна, а в сегашните условия е в голяма степен неприложима. Затова, според нея, е необходимо в общинският бюджет през следващата година да се планират и утвърдят средства за развитие и издръжка на футбола.  

ndt1.com

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter